CHP binasının eski sahibi Braka: Süreci CHP adına Canan Kaftancıoğlu yürüttü, 15 milyon 510 bin TL’yi elden aldım

CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili dün ifadesine başvurulan binanın eski sahibi Ali Rıza Braka, yaşananları anlattı

Fotoğraf: AA

İsmail Saymaz'ın Sözcü'de yazdığına göre Braka; 2018'de Emlak Konut’tan 14 taşınmaz aldığını ve satmaya karar verdiğini belirtiyor.

Bir yıl sonra CHP'lilerin kendisine ulaştığını anlatan Braka, 43 milyon TL istediğini söylüyor. CHP'liler düşük fiyat teklif ettiği için binayı satmadığını anlattı. CHP'lilerin, avukatı Gökhan Taşkapan üzerinden yeniden iletişime geçtiğini ve Sarıyer Belediyesi’nde görüşme ayarlandığını belirten Braka, "Başkanın odasında toplandık. Pazarlık yürütüldü ancak sonuca ulaşamadık" dedi. Taşkapan ile CHP'lilerin temas halinde olduğunu anlatan Ali Rıza Braka, "Bir gün avukatım arayarak, karşı tarafın 41 milyon TL ödemeyi kabul ettiğini söyledi" diye konuştu.

CHP adına süreci İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yürüttüğünü vurgulayan Braka, şu bilgileri verdi:

Kendisi ile 6 Kasım 2019’da Beyoğlu 3. Noterliği’nde 'Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi Sözleşmesi' imzaladık. Sözleşmede görüleceği üzere resmi olarak 24 milyon 360 bin TL bedel gösterdik. Bir sakıncası olduğunu düşünmedim. Ofiste avukatım ve tanıdığım 4-5 kişi vardı. Paranın bir kısmı oradaydı. Dışarıdan birileri çantalarla para getiriyor, ben sayıyordum. Tamamı TL idi. Euro veya dolar yoktu. O gün 15 milyon 510 bin TL’yi 4-5 çanta içinde alıp ofisten ayrıldım. Taşınmazları 41 milyon TL’ye satsam da elime geçen para 24 milyon 360 bin TL ve elden aldığım 15 milyon 510 bin TL, toplamda 39 milyon 870 bin TL'dir. Kalan meblağın komisyon ve giderler olduğunu söyleyerek, vermediler. İllegal işim olmamıştır. Yatırım amacı olarak daireleri aldım, bir yıl sonra karlı bir şekilde sattım. Hiçbir siyasi partiyle işim olmaz. Oy dahi kullanmam.

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU