İBB Başkanı İmamoğlu: Eline Kur'an-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin

İmamoğlu, “Vatandaşı kumpasla kandıran o aklı bu seçimde milletin gücüyle tarihe gömmek istiyoruz” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metro Hattı Çekmeköy - Samandıra 1. Etap Açılışı'nda konuştu.

Metro projelerinin iktidar tarafından engellendiğini iddia eden İmamoğlu, "Tam 10 metro inşaatı belirli sürelerde durduruldu" dedi.

Kendilerinden önceki AK Parti yönetimin yarım bıraktığı metro çalışmalarında çökme riski taşıyan tünellerin kendileri tarafından güçlendirildiğini anlatan İmamoğlu  "Bütün finansman sorunlarını ve finansman eksiklerini biz çözdük. 10 metro hattı inşaatını da gururla paylaştık" dedi. 

"Metro sınavını büyük başarıyla geçtik".

“Geldiğimizde İBB'nin metro bütçesi iflas etmişti. Gizledikleri gerçek budur” diyen İmamoğlu şunları söyledi:  

Metro finansmanını beceremedikleri için durduranlar 65 kilometreyi 8 kilometre gibi gösteriyorlar. Metroyu milletimin hizmetine açmaktan arkadaşlarımla birlikte büyük gurur duyuyoruz. Ben ne dedim hatırlayın 2019'da ne dedim bunlarda o zaman "çaldılar "dediler. Hani o yalana aldananlar inandı. Ama milletin çoğu inanmadı. Çocukları bile güldürecek şekilde 8 adım atıp, 8 km'yi işte bu kadar metro yapıldı diye anlatmaya çalışıyorlar.

 İstanbul'un en büyük sınavı olan metro sınavını büyük başarıyla geçtik. Plansız ve israf dolu bir döneme hep birlikte son verdik. 'Metro fatihi' olmaya devam edeceğiz. Vatandaşı kumpasla kandıran o aklı bu seçimde milletin gücüyle tarihe gömmek istiyoruz.

Şimdi geçmişte de Ulaştırma Bakanlığı'nın metrosu yapılır. Büyükşehir Belediyesi'ne terk eder, parasını da 16-17' yılda tahsil ederlerdi. Hani bunlar apar topar, Sabiha Gökçen hattı açtılar. Ondan sonra Kayaşehir- Başakşehir metrosunu da açtılar.  Geçmişte 16 yılda aldıkları 5 buçuk milyar lirayı 10 ayda tahsis ettiler. Hani bizde bir laf vardır. Parayı veren düdüğü çalar.  E o zaman onu da biz yaptık parasını biz verdik. 

Onlara hadlerini, milletin oylarını bildirin istiyoruz. Öyle bir güçle bildirin ki, bir daha 2019'da yaptıklarını aklından bile geçiremesinler. Milletin elini bükemeyeceklerini anlasınlar. Bükemeyecekleri eli öpmeyi öğrenecekler

İmamoğlu, konuşması sırasında kalabalık arasından kendisine Kur’an-ı Kerim  gösteren bir kadınla tartıştı.  Kadına tepki gösteren kalabalığı ‘sakin olmaya’  davet eden İmamoğlu, "Belli ki aldatılmış bir ablamız. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU