Dalgaları engellesin diye yarım milyon dolara inşa edilen kum şeridi 72 saatte yok oldu

Bölge sakinleri evlerini korumaya çalışıyor

Salisbury, ABD'de iklim değişikliğinden en çok etkilenen bölgelerden biri (AP)

ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı Salisbury kentinde tehlikeli gelgit dalgalarını engellemek için oluşturulan kum şeridi 72 saat içinde yok oldu.

Kum şeridinin, bölgedeki plaja yakın evlerin sahipleri tarafından oluşturulduğu ve inşasına 500 bin dolar harcandığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şeridin 15 bin ton kum kullanılarak oluşturulduğu ve tehlikeli dalgaların plajdaki evlere zarar vermesini önleme hedefi taşıdığı ifade edildi.

Ancak yapımı şubatta tamamlanan şerit, dalgaların kuvvetiyle sadece 72 saatte yok oldu.

Gönüllülerin oluşturduğu Değişim için Salisbury Plajı Sakinleri isimli organizasyon, kum şeridi olmasaydı daha büyük hasarların oluşabileceğini savundu.

Son aylarda yükselen deniz seviyesi, kuvvetli rüzgarlar ve ciddi hava olaylarıyla karşı karşıya kalan Salisbury'de, ocakta gerçekleşen iki fırtına ciddi mali hasara yol açmıştı.

Meteorolog Jonathan Belles konuyla ilgili, "Atlantik Okyanusu'na yakınlığından dolayı bu bölge çok fazla yağış alıyor. Ayrıca kuzey enlemleri de yılın birçok zamanı güçlü jet rüzgarlarınn etkisi altında. Kent ayrıca, Atlantik'te meydana gelen fırtınaların oluşturduğu kıyısal su baskınlarından da etkileniyor" diye konuştu.

Salisbury'deki ev sahipleriyse, eyalet yönetiminin sıklaşan iklim olayları nedeniyle harekete geçerek yardım sunmasını istiyor.

Yerel haber kanalı Fox59'a göre, Cumhuriyetçi senatör Bruce Tarr, kum şeridin yeniden oluşturulması için 1,5 milyon dolarlık bir eyalet fonu üzerinde çalışmalara başladı.

Tarr, Massachusetts plajlarında yapılaşmaya izin verilmediğini hatırlatarak kalıcı bir dalgakıran inşa edilmesinin olanak dışı olduğunu söylerken, "Çıkarlarımızı koruyacak doğal bir çözüm üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe, Guardian, Futurism

DAHA FAZLA HABER OKU