Murat Kurum: 11 tane Kent Lokantası kurmuş, marifetmiş gibi anlatıyor, ben olsam istifa ederim

Kurum, Haber Global televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İmamoğlu'nun 11 Kent Lokantası'nı marifetmiş gibi anlattığını söyledi.

Okullarda sadece süt dağıtmayacaklarını, tüm öğrencilere yemek hizmeti de vereceklerini söyleyen Kurum, mevcut İBB yönetiminin tek yaptığı icraatın polemik ve algı olduğunu öne  sürdü. Kurum şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bizim Fatih Belediyesinin 16, Pendik Belediyesinin 11, Ümraniye'nin 15 sosyal tesisi var. Bizim vardı ya, ben 2 günde açarım 2 günde. Yine söylüyorum 2 günde. Bizim Kadir ağabey zamanında ramazanda 500 bin kişiye ücretsiz yemek veriliyordu, yılda 1,5 milyon kişi ücretsiz yemek alıyordu. Şimdi ücretli verdikleri yemeği marifetmiş gibi anlatıyorlar, biz bunun katbekat fazlasını yapabilecek iradeye sahibiz. Biz orada vatandaşımızın ihtiyaç olduğu ne varsa oraya koşan bir anlayışız. Yani ücretsiz yemek dağıttığımız yerden, sen yemeği ücretli dağıtır hale getirmişsin. Bunu da marifetmiş gibi anlatıyorsun ya.

 

İBB yönetiminin 5 yılda 5 bin konutu dönüştüremediğini, ancak kendilerinin 650 bin konutu dönüştürme noktasında kararlı olduklarını kaydeden Kurum, depremi yaşayan 11 ilde çalışırken "Ulusal Risk Kalkanı" projesi kapsamında bütün bilim insanlarının görüş ve fikirlerini aldıklarını, bu doğrultuda da 3 ay içinde deprem bölgesinde 180 bin konutun inşasını başlattıklarını anlattı.

İmamoğlu'nun "israfı bitirdik" sözlerine atıfta bulunan Kurum, "İki günlük konser 550 milyon. İsrafı bitirdik deyip israf ettiği tabelalara 350 milyon lira harcamış, ikisi 900 milyon eder. 900 milyonla bugün Tuzla'da otobüs bekleyen Tuzlalıların sorununu çözerdiniz. Kartal'da Uğur Mumcu Mahallemizde bekleyen orada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilirdiniz. Arnavutköy'de otobüs hatlarını iptal ettiniz, otobüsleri koyabilirdiniz. O metrobüs hatlarında yanan otobüslerin yerine yeni otobüsler alabilirdiniz." ifadesini kullandı.

Yerel seçimin hizmet seçimi olduğuna işaret eden Kurum, İmamoğlu'na bir kez daha istifa çağrısı yaptı:

İnsanlar artık bıkmış, usanmış. Düşünebiliyor musunuz, eviniz, çocuklarınız bekliyor, evinize gideceksiniz, gidemiyorsunuz. Nasıl olur böyle bir şey? Metro ve metrobüs kuyruklarını, duraklarını her gün izliyoruz. Ben çok net söylüyorum, bırakın yeniden ikinci bir 5 yıla aday olmayı şu an görevinden istifa etmelidir. İstifa etmelidir, çok net söylüyorum. Ben böyle bir durumda olacağım, bir dakika oturmam orada. 5 sene bu kadar çalışacağım ondan sonra da metrobüste bu çileyi millet çekecek, olmaz öyle şey.

 

Haber Global, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU