Britanya'dan ülkedeki Müslümanları korumak için milyonlarca sterlinlik fon

James Cleverly, paranın "hayati derecede ihtiyaç duyulan bir zamanda Birleşik Krallık Müslümanlarına güvence ve güven vereceğini" söylüyor

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı James Cleverly (Reuters)

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı, Müslüman okullarını, topluluk merkezlerini ve camileri artan nefret saldırılarından korumak için 100 milyon sterlinden (yaklaşık 4 milyar 100 milyon TL) fazla para harcanacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

James Cleverly paranın alarmlar, çitler ve kapalı devre televizyon (CCTV) kameralarını içeren güvenlik önlemlerine harcanacağını söyledi.

Bu açıklama, Gazze'deki savaş nedeniyle yükselen tansiyon Birleşik Krallık'taki (BK) bölünmeleri körüklerken Yahudi gruplar için 70 milyon sterlinlik (yaklaşık 2 milyar 900 milyon TL) benzer bir paketin ardından geldi.

Cleverly yaptığı açıklamada Müslüman düşmanı nefretin "toplumlarında kesinlikle yeri olmadığını" söyledi.

BK İçişleri Bakanı şöyle dedi:

Ortadoğu'daki olayların Britanyalı Müslümanlara yönelik istismarı meşrulaştırmak için bahane olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Yeni para "hayati derecede ihtiyaç duyulan bir zamanda BK Müslümanlarına güvence ve güven" verecek.

Bakanlar son zamanlarda bildirilen Müslüman ve Yahudi düşmanı nefretin artmasını kınıyor. Lee Anderson'ın, Londra Belediye Başkanı'nın "İslamcılar" tarafından kontrol edildiğini öne sürmesinin ardından hükümet kısa süre önce gerilimi körüklemekle suçlanmıştı.

Muhafazakar Parti'nin eski başkan yardımcısı bu sözleri nedeniyle, neredeyse bir günlük bir gecikmenin ardından parti tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Bakanlarsa bu yorumların İslamofobik olduğunu söylemeyi hâlâ reddederek sadece yanlış olduğunu belirtmekle yetiniyor.

Bu meseleyle ilgili yeni bir danışman olma yarışında öne çıkan kişinin, kendisine yönelik tacizlere "dayanamadığını" söyleyerek çekilmesinin ardından da bakanlar bir darbe aldı.

Müslüman düşmanı nefretle ilgilenen Tell MAMA adlı kuruluşu kuran Fiyaz Mughal, 10 yıldan uzun süredir maruz kaldığı tacizlerin, isminin bu pozisyonla ilişkilendirilmesinin ardından arttığını söyledi.

Hükümet gelecek 4 yıl boyunca toplam 117 milyon sterlin (yaklaşık 4 milyar 800 milyon TL) sağlayacak. Ramazanın başında yapılan duyuru, BK genelindeki yerleri kapsayacak.

BK Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat "Bu fon, hükümetin Britanyalı Müslümanlara yönelik nefret suçları, istismar, tehdit ve tacizlere karşı kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor" diyor.

Britanyalı Müslümanların emniyet ve güvenliğini sağlamak adına polis ve kamu ortaklarımızla yakından çalışmaya devam ediyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU