İsrail, Kudüs halkını Ramazan’da herhangi bir şiddet eyleminde bulunmamaları konusunda uyardı

Kudüs’teki görgü şahitleri, İsrail güvenliğinin, Filistinlilerin telefonlarına Ramazan ayı boyunca herhangi bir şiddet eyleminde bulunmamaları konusunda uyarıda bulunan kısa mesajlar gönderdiğini bildirdi

Fotoğraf: AP

Kudüs’teki görgü tanıkları, Ramazan ayının başlamasına saatler kala, İsrail güçlerinin şehirde birden fazla noktada varlığını güçlendirdiğini ve Mescid-i Aksa çevresine polis ekipleri konuşlandırdığını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığı habere göre Kudüs’teki görgü şahitleri, İsrail güvenliğinin, Filistinlilerin telefonlarına Ramazan ayı boyunca herhangi bir şiddet eyleminde bulunmamaları konusunda uyarıda bulunan kısa mesajlar gönderdiğini bildirdi.

İsrail istihbaratının, Kudüs’ün birçok mahallesine aynı uyarıyı içeren broşürler dağıtıldığını da belirttiler.

İsrailli bir istihbarat görevlisinin imzası olan, Cebel Mukaber mahallesinde dağıtılan broşürlerde, sakinler Kudüs’te herhangi bir şiddet eylemine karışmamaları konusunda uyarıldı.

Görgü tanıklarına göre broşürlerden birinde, “Geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca mahalleden çok sayıda kişinin Mescid-i Haram’da çıkan isyan ve şiddet olaylarına katılması, bu kutsal mekanı ve buradaki ibadet özgürlüğünü olumsuz etkilemişti. Düzenin bozulması ve şiddetin, bunları uygulayan kişi, ailesi ve toplum üzerinde sonuçları olacağını bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Savaş Konseyi, İsrail’deki Araplar ve Kudüs sakinlerinden, yaş grubu belirtilmeden yaklaşık 50 ila 60 bin kişinin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU