Meghan Markle sosyal medyayı hedef aldı: "İnsanlığımızı kaybettik"

"En çok kadınların diğer kadınlara nefret kusmasından rahatsız oluyorum"

Prens Harry, panelin izleyicileri arasında ön sıradaydı (Invision/AP)

Sussex Düşesi Meghan Markle, ABD'nin Teksas eyaletindeki Austin'de her yıl düzenlenen SXSW Festivali çerçevesinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan bir panelde konuşmacı oldu. 

42 yaşındaki eski aktrisin gündeminde sosyal medya vardı. Suits dizisiyle ün kazanan Amerikalı, şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medyada çok fazla toksiklik var. En rahatsız olduğum şey, kadınların diğer kadınlara ne kadar çok nefret kustuğu. Bunu anlayamıyorum. Bir kadın hakkında berbat bir şey okuduysan bunu niye arkadaşlarınla paylaşıyorsun? O sizin arkadaşınız, anneniz ya da kızınız olsa böyle yapmazdınız. Şu anda kayıp parça bu: İnsanlığımızı kaybettik ve bu durum değişmeli.

Prens Harry'yle birlikte ABD'ye taşınarak dikkat çeken Markle, çocukları Archie ve Lily'e hamileyken "istismar ve zorbalıktan" payını aldığını savundu. İnsanların ne kadar zalim olabileceğini o dönemde anladığını ve artık kendisini bu yorumlardan uzak tuttuğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadın yöneticilerin de buna çanak tuttuğunu söylerken Netflix yöneticilerinden Bela Bajaria'ya istisna tanıdı. Onun kadınların temsili ve çeşitlilik konusunda bir örnek olduğunu öne sürdü.

Panel, Prens Harry ve Meghan Markle'ın The Archewell Foundation'ıyla The 19th adlı bir haber kuruluşu tarafından düzenlendi. Editör Errin Haines'in moderatörlüğünü yaptığı oturumdaki diğer konuşmacılarsa aktris Brooke Shields ve sosyolog Nancy Wang Yuen'di.

Sussex çifti, Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden çekildikten sonra Birleşik Krallık basınına hedef oluyor. Meghan Markle, 2022 eylülünden beri İngiltere'ye ayak basmadı. 

Britanya Kraliyet Ailesi sağlık sorunlarıyla boğuşurken Sussex çiftinin Birleşik Krallık'a dönebileceği spekülasyonları yapılıyor. Kral II. Charles kanser tedavisi görüyor. 16 Ocak'ta karnından ameliyat geçiren Galler Prensesi Kate Middleton ise nekahat döneminde olduğu gerekçesiyle kamuoyundan uzak durmayı tercih ediyor. 

 

Independent Türkçe, BBC, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU