Nazi Partisi'nin kurulduğu birahanede faşist selamı veren Lazio taraftarı gözaltında

Münih polisi incelemenin sürdüğünü açıkladı

Üç binden fazla taraftar karşılaşma için İtalya'dan Münih'e geldi (Reuters)

Dün akşam Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih'in Lazio'yu konuk ettiği karşılaşma öncesinde 18 yaşındaki bir İtalyan taraftar gözaltına alındı.

Yaklaşık 100 Lazio taraftarı maç öncesinde Adolf Hitler'in Nazi Partisi'ni kurduğu Hofbräuhaus birahanesine gitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taraftarların burada İtalya Ulusal Faşist Partisi'nin paramiliter kolu olan Kara Gömlekliler'i öven şarkılar söylediği ifade edildi.

Olay sırasında Nazi selamı veren 18 yaşındaki bir taraftar, birahaneye çağrılan polis tarafından gözaltına alındı ve para cezasına çarptırıldı.

Münih polis sözcüsü Michael Marienwald, marş söyleyen Lazio taraftarlarına ait görüntülerin de incelendiğini ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

İtalya merkezli La Repubblica gazetesinin yayımladığı videoda taraftarların söyledikleri şarkıyı, II. Dünya Savaşı sırasında İtalya'yı yöneten faşist lider Benito Mussolini'ye atfen "Duce! Duce! Duce!" (Komutan) nidalarıyla bitirdikleri görülüyor. 

Aynı videoda taraftarların faşist selamı verdikleri anlar da yer alıyor.


Nazi Partisi olarak da bilinen Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi, 1920'de aynı birahanede Adolf Hitler'in yaptığı bir konuşmayla kurulmuştu.

Münih'te oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında Lazio'u 3-0'la geçen Bayern Münih adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

 

Independent Türkçe, Times of Israel, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU