Erdoğan büyüme rakamlarını hatırlattı, muhalefeti eleştirdi: Hani ekonomi kötüydü?

“Muhalefet hani 'yandık, öldük, bittik' diyordu. Ne oldu?”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde halka hitap etti.

Konuşmasında Adnan Menderes’i anan Erdoğan, “Ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin bedelini canını dar ağacında vererek ödedi. Türkiye’nin demokrasi adımları her kargaşada ne yazık ki kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı. Kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkemizin darbeler zincirinin önemli halkalarından biri de 28 Şubat postmodern darbesiydi. Ülkemiz demokrasi tarihinin utanç verici sayfalarından biridir. Aydın bize Adnan Menderes'in emanetidir. Menderes’i hoyratça başbakanlık koltuğundan indirip dar ağacına gönderen zihniyet 28 Şubat darbesinde daha incelikli metotlar kullandı. Kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma ve çalışma haklarının gasp edildiği, sermayenin renklere bölünerek baskı altına alındığı, bazı medya organlarının darbe bülteni gibi yayınlar yaptığı özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o karanlık günleri unutmadık, unutmayacağız. Bize kendi siyasetimizde darbecilerle sık sık yüz yüze geldik.

İBB Başkanlığı görevinden daha süremiz dolmadan darbecilere selam duran hukukçuların kararlarıyla görevimizden uzak tutuldum. Cumhuriyetimize milli iradeye, demokrasimize kast eden tuzaklarla daha nice sinsi senaryolarla karşılaştık. Ardından uyduruk gazete kupürleriyle partimizi kapatmaya çalıştılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. FETÖ’nün darbe girişimiyle milli iradeyi esir almaya çalıştılar. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler.

"Sıkıntılarımızı alın teri dökerek çözeceğiz"

“Her kim de size vizyonsuz, programsız vaatlerde bulunursa emin olun söylediklerini zaten yapamayacağı gibi sizi elinizdekilerden de edecektir” diyen Erdoğan, “Biz Türkiye’yi lafta değil, çalışarak, üreterek, alın teri dökerek, imkanlara direnerek sizlere taahhüt ediyoruz. Sıkıntılarımızı, ülkemizi demokrasi hazımsızlarının, kalkınma düşmanlarının eline teslim ederek değil daha çok mücadele vererek, alın teri dökerek çözeceğiz” diye konuştu.

Ekonomide büyüme rakamları

2023 büyüme rakamlarını da hatırlatan Erdoğan, “Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü? Böylece ekonomimiz üst üste 14 çeyrek büyüme gösterdi. Bu rakamlarla Avrupa’da en çok büyüyen ülke oldu. Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon dolar sınırının üzerine çıktı. Muhalefet hani 'yandık, öldük, bittik' diyordunuz ne oldu? Aydın 31 Mart’ta bu muhalefete dersini verecek. Bu kardeşiniz 94’te çöp çamur olan İstanbul’u CHP’den aldı ve orayı pırıl pırıl bir şehir haline biz getirdik. Bu konuda bizimle yarışacak hiç kimse yok. Önümüzde geçek kimse yok” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU