Batman'da fotoğraf gerilimi: DEM ve HÜDA Par adaylarının yan yana görüntü vermesi krize neden oldu

DEM Parti: Halkımıza karşı suç işlemiş yapılarla yan yana gelmemiz mümkün değildir

Fotoğraf: Twitter

Batman'da Batman Betrolspor ile Anadolu Üniversitesispor arasndaki futbol maçını izlerken; DEM Parti ve HÜDA-PAR adaylarının yan yana fotoğraf vermesi krize neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asopress'in haberine göre; DEM Parti'nin Batman Belediyesi Eş Başkan Adayı Mehdi Öztüzün ile Hüda-Par Milletvekili ve Batman Belediyesi Başkan adayı Serkan Ramanlı'nın maçı yan yana kısa bir süre izlemesi ve fotoğraf servis edilmesi tartışmaya neden oldu. Yarasalar Taraftar Grubu Liderleri tribünlerin herkese açık olduğunu açıklarken DEM Parti fotoğrafa ilişkin inceleme başlattı.

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Serkan Ramanlı "Tribünler farklı renkleriyle güzeldirler. Kardeşliğin diğer adıdır tribün. Yarasasıyla, Vikingiyle her rengiyle bizimdir tribünler. Galibiyetler, mağlubiyetler gelir geçer, baki kalan kardeşliğimizdir azizler" notunu düştü.

DEM Parti adayı Mehdi Öztüzün ise, maç sırasında Serkan Ramanlı'nın yanlarına geldiğini ve fotoğraf karesinin ardından oradan ayrıldığını belirtti. Bu yüzden de ikinci yarıyı kendisinin de izlemek istemediğini ve tribünlerden ayrıldığını söyledi. Öztüzün'ün resmi başkan olarak aday gösterilmemesi de kentte gerilime neden olmuş, Öztüzün daha sonra halktan özür dilemişti. 

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesi üzerine açıklama yapan DEM Parti Patman İl Örgütü; inceleme başlattı. İddialara göre Öztüzün'ün adaylıktan çekilmesi de seçenekler arasında. DEM'in açıklaması şöyle:

Halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir. Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. Dün (önceki gün) bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. Öncelikle tüm halkımızı ve değerli ailelerimizi yaşananlar karşısında sükûnete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır.

AsoPress, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU