DEM Parti İBB adaylarından Beştaş: Seçmenimiz aday gösterilmeyen yerlerde serbesttir

31 Mart yerel seçimlerde DEM Parti'nin İBB adaylarından biri olan Meral Danış Beştaş; aday göstermedikleri ilçelere ilişkin açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

T24'e konuşan Beştaş; Beyoğlu özelinde sorulan "Kürt seçmen buradan aday göstermeyin mesajı mı verdi" sorusuna şu yanıtı verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu da bir etkendir. Muhtemelen genel kanaat çıkmıştır onun üzerinden. Aday gösterilmemiştir. Seçmenimiz serbesttir. Biz büyükşehir için çalışıyoruz. 'Kent uzlaşısı' dediğimiz şey işte. O bölgeye has dinamikler, yerelde yapılan görüşmeler ve bize yapılan öneriler esas alınıyor.

"İddiamız yüksek"

Beştaş kendisiyle ilgili 'tavşan aday' iddialarına dair de şunları söyledi:

Gerçi tabii “Meral Hanım sıradan bir şahsiyet değil" diyen yorumcular da var ama iktidar cenahından bana 'tavşan aday' diyen biri bile çıkmış. Ciddiye almıyorum onları. Ama bu tartışmaların partimize yönelik bir saldırı aracı olarak kullanılmasından büyük bir rahatsızlık duyuyorum. İkincisi de bu söylemler benim emeğime, verdiğim mücadeleye büyük bir saygısızlık. Ben 2009'dan beri bu partinin yönetimindeyim. Bütün Türkiye bilir beni. Buraya herhalde öylesine gelip, yan gelip yatmak için aday olmadım. İstediği sözü söyleyemeyecek, sözünü partisine anlatamayacak, köşede duracak biri değilim. Zaten bu lafları söyleyenler de benim öylesine aday yapılmadığımı gayet iyi biliyorlar. Siyasi çatışmada araçsallaştırılmaktan rahatsızım, yoksa bizi tartışanların hepsi iddiamızın ne kadar yüksek olduğunu biliyor.

"Seçimden sonra görüşürüz"

Meral Danış Beştaş; AK Parti ile bir temaslarının olmadığını ancak ortam oluşursa seçimden sonra görüşebileceklerini de belirtti:

Seçim sonrasında diyelim ki böyle bir ortam oluştu, tabii ki varız çözüme. İktidar tarafından böyle bir adım atılırsa, ittifak yapmak için değil muhataplık açısından tabii ki görüşürüz. Zaten 2013'te de meseleye aynı şekilde yaklaşmıştık. İttifak değil muhataplık.

"CHP bize düşman siyasetçileri aday yaptı"

Beştaş; CHP'den yapılan eleştirilere dair de değerlendirmeler yaparak şu ifadeleri kullandı:

CHP'de iç iktidar tartışmalarının ve kavgalarının ayyuka çıktığını görüyoruz. Bunu zaten herkes görüyor, bütün Türkiye izliyor. Çok talihsiz bir durum ve bu durum kendi seçmenlerinde de bence bir hayal kırıklığı yaratıyor. Diğer yandan da CHP'de Kürt meselesine yaklaşımda ve dilde en azından sorunları gören ve çözüm önerilerini ifade eden bir değişim gördüğümü söyleyemem. Birçok önemli şehirde CHP bize düşmanlık yapan siyasetçileri yeniden aday yaptı. İşte Tanju Özcan, işte Muhittin Böcek…Özcan bize resmen küfreden bir zat. Biz kendisini ciddiye almayız, dikkate de almayız. Ama neticede bu tercihler Genel Merkez'de bir yaklaşım ortaya koyuyor gibi.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU