Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Vatandaşı tehdit etmeyi bırakacaksın

"Ben onu engelledim, diyor. İtiraf ediyor."

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Arnavutköy'de İstanbullulara hitap etti.

İmamoğlu yaptığı konuşmada rakibi Murat Kurum ile arasında yaşanan "davetiye" tartışmalarına değindi. İmamoğlu " "Bunların aklı başında değil. Allah bunların hepsine akıl fikir versin. Bunlar sadece talimatı yerine getirirler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş yıllalrda Necmettin Erbakan'a yönelik "Yaş yetmiş işi bitmiş" ifadesini kullandığını aktaran İmamoğlu  "Bugün kendisi yetmiş yaşına girdi. Ben öyle bir şey demeyeceğim.  Allah sağlık versin uzun ömür versin. Ama vatandaşı tehdit etmeyi bırakacaksın" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu şöyle devam etti:

Erdoğan her gece beni rüyasında görüyor. Bugün "Benden sonra rahmetli Kadir Topbaş güzel hizmet etti" dedi beni kast ederek.

Yahu insanda biraz ar olur. Rahmetli Topbaş'a beş imar dosyasına imza atmadı diye hayatı ona zindan edip görevi bıraktıran siz değil misiniz, allahtan korkun. Kendi partilileri bie başını öne eğip 'senin yüzünden görevden gitti' diyordur. Her şeyi kendi lehlerine döndürüp kullanmaya hazır insanlar.

"Sen bu milletin ne olduğunu bilmiyorsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi değil? Fakat 31 Mart’tan itibaren Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir sarkma söz konusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz" ifadesine de yanıt veren İmamoğlu şunları kaydetti:

Ben onu engelledim, diyor. İtiraf ediyor. Murat Kurum gelirse sarkma olmayacak diyor. İkinci turda 806 bin oy farkla yenilince 3-4 gün ortadan kayboldu. Sen bu milletin ne olduğunu bilmiyorsun. Bu milleti tehdit etmeye kalkma. Bu millet size öyle bir ders verecek ki bu millet.

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU