Idris Elba, Robert De Niro'nun ofisinden nasıl kovulduğunu anlattı

"19 yaşındaydım"

Britanyalı aktörün başrolde olduğu aksiyon dizisi Hijack, ikinci sezon onayını aldı (Apple TV+)

Dün gece sahiplerini bulan Ekran Oyuncuları Derneği (SAG) Ödülleri'nde sahneye çıkan Idris Elba, kariyerine yeni başlayan genç bir oyuncuyken, Robert De Niro'nun ofisinden nasıl atıldığını anlattı.

Yıldız oyuncuların kariyer yolculuklarından bahsettiği geleneksel "Ben Bir Aktörüm" bölümünde Michael Cera, Colman Domingo, Hannah Waddingham ve Idris Elba, törenin 30. yılı anısına sahneye çıktı.

"Ofisine gizlice girdim"

51 yaşındaki Elba, usta aktör Robert De Niro'yla ilgili komik bir anekdot paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elba, anısına "Bu işe yeni başladığımda, 19 yaşındaydım, Robert De Niro'nun Tribeca'daki ofisine gizlice girdim" diyerek başladı.

Dolunay Katilleri'ndeki (Killers of the Flower Moon) rolüyle Oscar'a aday gösterilen De Niro'yla ilgili konuşan Elba, 1993 yapımı suç klasiği Günaha Davet (A Bronx Tale) için seçmelere girmeye çalıştığını anlattı. 

"İngiliz cazibemi kullandım"

Elba, yönetmenliğini Robert De Niro'nun üstlendiği filmin seçmelerine davet edilmemiş olmasına rağmen bir şekilde hem güvenlik hem de resepsiyon görevlisini randevusu olduğuna ikna edebildiğini söyledi.

"İngiliz cazibemi kullandım" diyen Elba, "İşte Günaha Davet'e bu şekilde girdim" diye ekledi. Ünlü oyuncu, ardından da şu açıklamayı yaptı: 

Hayır, yalan söylüyorum. Günaha Davet'te oynamadım. Robert De Niro'nun o zamanki yapımcı ortağı tarafından ofisten kovuldum, bu hareketi 'Evlat, bir yerlere geleceksin' anlamında algılamıştım.

Luther ve Hijack dizilerinin yıldızı, sözlerini "Ben Idris Elba ve bir aktörüm" diyerek bitirdi.

De Niro'nun ilk yönetmenlik denemesi

De Niro'nun ilk yönetmenlik denemesi olan Günaha Davet, Chazz Palminteri'nin 1989 tarihli aynı adlı oyunundan uyarlanmıştı. Filmin başrollerinde Palminteri ve De Niro yer alıyordu.

Film, gişede büyük bir başarı yakalamasa da eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanmıştı. Palminteri'nin oyunculuk kariyerini başlatan suç filmi, De Niro'nun da yönetmen olarak kabul görmesine yardımcı olmuştu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, People

DAHA FAZLA HABER OKU