Aerosmith'in solistine yönelik cinsel saldırı iddiasında yeni gelişme

ABD'li yargıç, Tyler'ı suçlayan Jeanne Bellino'nun, 1975'te kendisini ellediği iddiasıyla 75 yaşındaki şarkıcıya dava açmak için çok uzun süre beklediğini söyledi

(AP)

Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ı cinsel saldırıyla suçlayan bir dava yargıcın, suçlamayı yönelten kişinin ABD'li rock yıldızını dava etmek için çok uzun süre beklediğini söylemesinin ardından reddedildi.

Eski bir model olan Jeanne Bellino, 17 yaşındayken Manhattan'daki bir telefon kulübesinde Tyler'ın kendisini ellediğini ve aynı günün devamında da onu duvara yaslayarak cinsel hareketler sergilediğini öne sürmüştü.

Olayların Bellino 1975 yazında bir defilede çalışırken gerçekleştiği iddia edilmişti. Modelin iddiasına göre bir arkadaşı, yakındaki bir otelde kendisine Aerosmith'le bir buluşma ayarladığı sırada bunlar yaşanmıştı.

Tyler iddiaları "şiddetle" reddetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'ın aktardığı üzere ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan, Jeanne Bellino'nun 75 yaşındaki Tyler'a dava açmak için çok uzun süre beklediğini söyledi.

Yargıç, rock şarkıcısının yaptığı iddia edilen davranışın "ciddi fiziksel yaralanma riski" yaratma kriterlerini karşılamaması nedeniyle davanın, aksi takdirde olağan zaman limitinin dışında kalacak iddiaların sunulması için tanınan iki yıllık süreye uygun olmadığına karar verdi.

Tyler'ın avukatı David Long-Daniels, Reuters'a yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Yargıcın muhakemesine katılıyoruz ve müvekkilimiz adına bu sonuca minnettarız.

Dream On'la tanınan şarkıcı, 2022'de başka bir kadının açtığı ve devam eden ayrı bir davadaki iddiaları da reddediyor.

Tyler 1970'lerde, o zamanlar 16 yaşında olan Julia Holcomb Misley'yle üç yıl boyunca yaşadığı ilişkiyle ilgili reşit olmayan birine cinsel darp ve saldırı iddialarıyla karşı karşıya.

Şarkıcı, Misley'nin saldırı ve darp suçlamalarını reddetse de onunla seks yaptığını inkar etmiyor. Geçen yıl mayısta Tyler'ın avukatları, şarkıcının anı kitaplarını Misley'nin "duygusal sıkıntı" nedeni olarak gösteremeyeceğini çünkü bunun "ifade özgürlüğü olduğunu ve kendisinin adını vermediğini" savunmuştu.

Tyler, 2011 ve 1997'de yayımlanan iki kitabında ergen bir kızla yaşadığı ilişkisinden bahsetmişti.

Tyler'ın 2011'de çıkan Does The Noise in My Head Bother You? (Kafamdaki Gürültü Seni Rahatsız Ediyor mu?) adlı anı kitabında, adını vermeden 16 yaşındaki "müstakbel kız arkadaşıyla" tanıştığından bahsediyor. Neredeyse "ergen bir gelin alacağını" ve onunla eyalet dışına turneye çıktığında tutuklanmamak için kızın velayetini ailesinden aldığını yazmıştı.

Misley, Does The Noise In My Head Bother You?'nun teşekkür bölümünde "Julia Halcomb"a teşekkür edilmesinin, kendisine gönderme olduğunu söylüyor.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU