Gladyatör 2'den haber var: Ünlü oyuncu hayran kaldı

"Bu kadar etkileyici bir sette bulunmamıştım"

Pascal, HBO'nun izlenme rekorları kıran ödüllü dizisi Game of Thrones'da da rol almıştı (HBO)

Gladyatör 2'nin (The Gladiator 2) seti, sevilen diziler The Mandalorian ve The Last of Us'ın yıldızı Pedro Pascal'ı hayran bırakmış. 

2000 yapımı klasiğin devamı

Ridley Scott'ın 22 Kasım'da gösterime girecek olan epik filmi, yönetmenin 2000 yapımı Oscar ödüllü Gladyatör'ünün devamı niteliğinde. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, generalken köle durumuna düşen Maximus'un, Roma İmparatorluğu'ndaki gladyatör arenasında savaşırken bir yandan da ailesinin intikamını almaya çalışmasını konu ediniyordu.

Hasılat rekorları kıran filmin başrollerinde Russell Crowe, Joaquin Phoenix ve Connie Nielsen gibi isimler buluşmuştu.

Onlarca yıl sonra geçecek devam filminde Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, May Calamawy, Connie Nielsen ve Derek Jacobi'nin yanı sıra Pedro Pascal da henüz bilinmeyen bir rolde yer alıyor.    

ABD'nin köklü dergilerinden Vanity Fair, 48 yaşındaki Pascal'la röportaj yaptı. 

"Bu kadar etkileyici bir sette bulunmadım"

Bu yılın sonunda gösterime girmesi beklenen Gladyatör 2 hakkında sorular sorulduğunda yıldız oyuncu, film setiyle ilgili izlenimlerini paylaştı. 

Daha önce büyük setlerde bulunduğunu ancak böylesini görmediğini söyleyen Şili asıllı Amerikalı aktör, söyle dedi:

Hâlâ Gladyatör'ünki kadar etkileyici bir sette bulunmadım. Ridley Scott, her şeyi açıkça ortaya koyuyor. Tüm oyuncular ve gerekli parçalar o gün orada oluyor ve kendinizi Roma İmparatorluğu döneminde güçlü bir kişi olarak görmenin beklenen zorluğu bir anda ortadan kalkıyor.

Pascal'ın bu sözleri, tecrübeli yönetmenin tipik epik yaklaşımını yeni filmine de uyguladığını ortaya koyuyor.

Ridley Scott'ın ustalığı

Scott, 1979 yapımı Yaratık'ın (Alien) giderek ürpertici hale gelen iç mekanlarından, 1982 yarihli bilimkurgu klasiği Blade Runner'ın fütüristik şehrine ve Napolyon'un (Napoleon) tarihi lokasyonlarına kadar, izleyicilerine mekanları en etkileyici şekilde sunmasıyla meşhur.

Pascal'ın rol aldığı yapımlar arasında Yıldız Savaşları (Star Wars) dizisi The Mandalorian ve video oyunu uyarlaması The Last of Us yer alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Vanity Fair

DAHA FAZLA HABER OKU