Biden'dan Trump'a karşı hamle: "Deli saçmalarına odaklanılacak"

Eski Başkan son haftalarda seçim kampanyası mitinglerinde bir dizi gaf yaptı

(Reuters)

Joe Biden, 2024 başkanlık seçimi için sürdürülen yarışta önde gelen iki isim arasındaki farkları vurgulamak için kampanya yardımcılarından eski Başkan Donald Trump'ın en aşırı yorum ve açıklamalarına odaklanmalarını istediği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'e konuşan kaynaklar, Trump'ın aylarca Biden'ı benzer şekilde aşağılamaya çalışmasının ardından, Biden'ın da eski Başkan'ın Beyaz Saray'ı yeniden kazanmaya uygun olmadığını göstermek amacıyla onun söylediği "deli saçması" şeylerin altının çizilmesini istediğini söyledi.

CNN'in haberine göre Başkan'ın seçim kampanyasını yürüten yardımcılarının, seçmenlerin Trump'ın iktidarda olduğu yıllara pembe gözlüklerle bakmasından giderek daha fazla endişe duyduklarını ve durumun gerçekliğinin kendilerine hatırlatılması gerektiğini belirtti.

Biden'ın kampanyasının hızlı müdahale direktörü Ammar Moussa, yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Başkan, bu kasımda Amerikan halkı için daha büyük bir risk olamayacağını biliyor" dedi.

Donald Trump, Başkan Biden'ın temsil ettiği ve göreve geldiğinden bu yana başardığı her şeyin tam zıttıdır. Seçim kampanyasının önümüzdeki 9 ay boyunca en önemli önceliği, seçmenler için bu keskin farkı ortaya koymak olacaktır.

Trump hafta sonunda Michigan'daki destekçilerine eyaletteki önseçimlerde oy kullanmaya gitmeleri gerektiğini söylemiş ancak daha sonra bunu yapmaları gereken önemli tarihin 27 Şubat olduğunu söyleyeceğine 27 Kasım demişti. Ayrıca Cumhuriyetçilerin favori ismi mitingde halihazırda çok sayıda davayla karşı karşıya olmasına rağmen hayatının büyük bölümünde "iddianame" kelimesini bilmediğini söyledi.

Son haftalarda Trump, yükümlülüklerini yerine getirmeyen NATO üyelerine tehditler savururken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini de yineledi.

Pazar günü Başkan Biden, X'te yaptığı paylaşımda, son üç yılda kaydedilen ilerlemenin kasımda "tamamen yok edilebileceğini" söyleyerek Demokratların Beyaz Saray ve Senato'yu korumalarının yanı sıra Temsilciler Meclisi'ni de yeniden kazanmaları gerektiğini vurguladı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU