YRP'nin Şanlıurfa adayı Gülpınar: Cumhurbaşkanının talimatını dinlemediler

“Kasım Gülpınar gelince kimse ulaşamayacak kimse görüşemeyecek dediler. 12 sene vekillik yaptım. Ulaşılmaz olsaydım bugün bu meydan bu kadar dolar mıydı? Bu algı operasyonlarına kulak tıkayın”

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar ilk açık hava mitingini yaptı.

Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Gülpınar, burada yaptığı konuşma ile vatandaşlara seslenerek projelerini de açıkladı.

“Ben buraya belediye başkanı olmak için gelmedim”

18 Mart Çanakkale Şehitleri Caddesi üzerinde yapılan Mitingde konuşan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kasım Gülpınar şunları kaydetti:

Değerli Urfalılar. Biraz tutukluluk olabilir konuşmamda. Çünkü bu meydanlara çıkmayı tamamen kafamdan silmiştim. Siyaseti tamamen kafamdan silmişken Allah'ın bir planı olduğunu Rabbim bir kere daha hatırlattı. 7-8 aydır hiçbir zaman siyasete ilgi alakala göstermeden, meydanlardan uzak kalmışken bugün farklı bir vesile ile karşınıza geldim. Onun için bir eksiklik olursa affınıza sığınıyorum. Bu kürsüye bir kahramanlık yapmak için çıkmadım, buraya kahraman olmak kimseye meydan olmak için gelmedik. Kimseye rest çekmedik. Beni seven baba dostları var. Belki onlar beni eleştirecek. Bir hemşehriniz olarak açık ve net olarak söylüyorum ben buraya belediye başkanı olmak için gelmedim. Bu kalabalığın hatırına, siz beni istediğiniz için ben geldim! Madem siyaset yapıyoruz. Politikacı olmadım, olmayacağım. Halka rağmen siyaset olmaz. Siyaset halk için yapılır. Halk ‘bir yara, sıkıntı, yangın var’ dediniz. Siyasette halk doktordur. Bunu çözerse ancak Kasım Gülpınar çözer dedi. Benim hiçbir zaman böyle bir iddiam olmadı, madem halk böyle düşünüyor biz kendi rahatımızı düşünemeyiz.  Maalesef bu sesin karşılığı olmadı. Herkes kendi yoluna gidecek. Halkın bu talebine kulak tıkadılar, ölü taklidi yaptılar, bir çok algı operasyonuyla bu gerçeği görmezden geldiler. Belediye başkanı olmak isteseydim zaten müracaat ederdim. Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca talimat verdi; halkın gönlünde yer etmiş, halkın sevdiği, partiye yük olacak değil yük olacak insanlarla yol yürümemiz lazım dedi. Maalesef bu talimat yerine getirilmedi. Kasım Gülpınar yük olan değil, yük alandır. Bir davanın yükünü yüklendik. Beni başkan yaparsanız hep birlikte bu yarayı iyileştireceğiz" dedi.

WhatsApp Image 2024-02-03 at 16.58.44.jpeg

Fotoğraf: Independent Türkçe

“Algı operasyonlarına kulak tıkayın”

Başkan olduğu takdirde vaatlerini açıklayan Aday Gülpınar israf iddialarına ve algı operasyonlarına değinerek şöyle konuştu:

İsraf var, kaynaklar “çar çur” ediliyor, yandaşlara gidiyor dediniz. Bu mağdurun refahı için harcanacak bu kaynaklar. En başta bunu keseceğiz. Algı operasyonları ile bu memleket yönetilemez. En başta yapılacak olan bu algı operasyonlara son vermek olacak. Her şey şeffaf olacak. Belediye kimsenin zenginleşme kaynağı olmayacak. Hakkaniyetli, adaletli bir şekilde kullanılacak. Kasım Gülpınar gelince kimse ulaşamayacak kimse görüşemeyecek dediler. 12 sene vekillik yaptım. Ulaşılmaz olsaydım bugün bu meydan bu kadar dolar mıydı? Bu algı operasyonlarına kulak tıkayın. Çalışan kardeşlerimizin rahat geçinebilmeleri için elimizden geleni yapacağım. Bunun sözünü veriyorum. Bu kaynaklar işçilere gittiğinde işçiler rahat bir şekilde geçinecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU