ABD ordusu Suriye ve Irak’ta 85’ten fazla hedefe saldırı düzenledi

Biden, hesap sorulması için ek tedbirlerin alınması ve İran Devrim Muhafızları ile ona bağlı milislerin sorumlu tutulması talimatını verdi

Fotoğraf: DPA

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden’ın İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ve ona bağlı milislerin ABD ve Uluslararası Koalisyon güçlerine yönelik saldırılarından sorumlu tutulması için ek önlemler alınması yönünde talimat verdiğini söyledi.

Austin, saldırıların, geçtiğimiz pazar günü Ürdün’ün kuzeydoğusunda ABD ve Uluslararası Koalisyon askerlerine yönelik düzenlenen ve üç ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya yanıt olarak gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamada, ABD bombardımanının, ‘DMO ve ona bağlı milisler tarafından ABD kuvvetlerine saldırmak için kullanılan’ Irak ve Suriye’deki 85’ten fazla hedef de dahil olmak üzere yedi tesisi hedef aldığı duyuruldu.

Resmi Suriye medyası, ABD’nin ülkenin doğusundaki Deyrizor’da birçok noktaya düzenlediği bombardıman sonucu Deyrizor’da patlamalar duyulduğunu belirtti.

Suriye Arap Haber Ajansı, ABD uçaklarının Irak sınırına yakın Elbukemal kentinde birçok yeri hedef aldığını bildirerek, hava saldırılarının Deyrizor’da kısmi elektrik kesintisine yol açtığını kaydetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU