CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu

Mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi'ndeh geçti

Fotoğraf: Twitter

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına karar verildi. CHP MYK toplantısında yapılan değerlendirmelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aday gösterilmesi ve onay için PM oylamasına sunulması kararlaştırılmıştı. Cemil Tugay adaylığı açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada "Gözbebeğimiz İzmir’in daha parlak bir geleceğe sahip olması için yola çıkıyoruz. Bugün buradan tüm İzmirlilere, İzmir’de yaşayan herkes için, hiç durmadan çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. Sorunlara kalıcı çözümler üretecek, İzmir’i geleceğe taşıyacak ve çok çalışacağız. Gururluyuz, heyecanlıyız ve hazırız. Şimdi hep birlikte, İzmir için daha ileriye!" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cemil Tugay kimdir?

1967 yılında İzmir’de doğdu. 1980 yılında İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden ve 1983 yılında ise lise bölümünden mezun oldu. 1983-1989 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudu. Ardından mecburi hizmet nedeniyle Çorum’da ve İzmir Tire’de pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1993-2000 yıllarında Ankara Numune Hastanesi ve İzmir Atatürk Eğitim Hastanesinde Plastik Cerrahi ihtisasını tamamlayarak, 2000 yılında uzman doktor oldu. 1997’de ABD, Cleveland Klinik’te kısa bir süre ‘’research fellow’’ olarak çalıştı. 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesinde Plastik Cerrah, 2005-2009 yıllarında İzmir Çiğli Kent Hastanesinde Plastik Cerrah olarak çalıştıktan sonra 2009 yılında Karşıyaka’da Serbest Hekimlik yapmaya başladı ve halen Alsancak’ta bu görevini sürdürüyor. 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılarak, 2011 yılında CHP İzmir İl BYKP sağlık komisyon üyesi olarak parti çalışmalarında yer aldı. 2012-2016 yılları arasında, İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği Özel Hekimlik Kolu yürütme kurulu üyeliği ve 2 dönem TTB Kol başkanlığını yürüttü. 2013-2014 yıllarında CHP İzmir il ARGE Kurulu üyeliği ve sonrasında başkanlığını yaptı. 2014 yılında Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilerek, 1 yıl süreyle Kent Konseyinde çalışmalarda yer aldı. 2015 yılında CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulunda Bilişim Sorumlusu, seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında Karşıyaka İnönü Mahallesi delegesi, daha sonra CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulunda, STK ve Meslek Odalarından sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu dönemde 2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2017-2018 yıllarında Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. Cemil Tugay, evli ve 3 çocuk sahibidir.

Eren Erdem "Mehmet Cengiz' adamı" demişti

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tugay’a ilişkin “Mehmet Cengiz’in adayı” ifadelerini kullanmıştı.

Erdem şunları söylemişti:

Sayın Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın, aynı zamanda kimilerine göre “iş insanı,” bize göre “5’li çete” olan Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay (Karşıyaka Mehmet Cengiz temsilcisi) şu dakikalarda “kesin olarak” adaylaşmak üzeredir. Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır? Kimler kimlerle ne işler tutmuştur! Bunlar günü geldiğinde anlatılır. Ama, bu gece uzun olacak. Şu an, İzmir’i %100 kazanacak bir isim olan Tunç Soyer, şu dakikalarda; Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi; Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır.İzmir’i ya CHP alacak, ya Mehmet Cengiz alacak! Ne dediğimi, ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz…. Mehmet Cengiz meselesini inkar ederseniz CANINIZA OKURUM! BELGE PAYLAŞIRIM!

İlçe adayları da belirlendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında saat 19.30'da başlayan Parti Meclisi toplantısında İzmir'in ilçe belediye başkan adayları da belirlendi.

Aliağa ilçesinde Çağatay Güç, Balçova ilçesinde Onur Yiğit, Bayındır ilçesinde Davut Sakarsu, Bayraklı ilçesinde İrfan Önal, Bergama ilçesinde Tanju Çelik, Beydağ ilçesinde Şakir Başaran, Bornova ilçesinde Ömer Eşki, Buca ilçesinde Görkem Duman, Çeşme ilçesinde Lal Denizli, Çiğli ilçesinde Uygar Yıldırım, Dikili ilçesinde Adil Kırgöz, Foça ilçesinde Saniye Bora Fıçı, Gaziemir ilçesinde Ünal Işık, Güzelbahçe ilçesinde Mustafa Günay, Karabağlar ilçesinde Emine Helil İnay Kınay, Karaburun ilçesinde Nurşen Balcı, Karşıyaka ilçesinde Behice Yıldız İşçimenler Ünsal aday olarak gösterildi.

Kemalpaşa ilçesinde Mehmet Türkmen, Kınık ilçesinde Sema Bodur, Kiraz ilçesinde Nasuh Coşkun, Konak ilçesinde Nilüfer Çınarlı Mutlu, Menderes ilçesinde İlkay Çiçek, Menemen ilçesinde Deniz Karakurt, Narlıdere ilçesinde Erman Uzun, Ödemiş ilçesinde Mustafa Turan, Seferihisar ilçesinde İsmail Yetişkin, Selçuk ilçesinde Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire ilçesinde Hayati Okuroğlu, Torbalı ilçesinde Övünç Demir, Urla ilçesinde Selçuk Balkan belediye başkan adayı oldu.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU