Biden 3 Amerikan askerinin öldürülmesiyle ilgili İran'ı suçladı ve intikam sözü verdi

Biden, Amerikan askerlerinin ölümü ve yaralanmalarından "sorumlu olan herkese" uygun zaman ve yöntemle hesap sorulacağını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden / Fotoğraf: AP

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden dün (Pazar) yaptığı açıklamada, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında konuşlu Amerikan kuvvetlerine yönelik silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında 3 Amerikan askerinin öldüğünü ve birçok askerin yaralandığını belirtti.

Biden, Beyaz Saray tarafından yayımlanan açıklamada, saldırının İran tarafından desteklenen ve Suriye ile Irak'ta faaliyet gösteren silahlı gruplar tarafından yapıldığını ifade etti. Washington'ın olayla ilgili detayları araştırmaya ve delilleri toplamaya devam ettiğini belirten Biden, Amerikan askerlerinin ölümü ve yaralanmalarından "sorumlu olan herkese" uygun zaman ve yöntemle hesap sorulacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ise bugün yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin öldürülmesini kınadı. Johnson, "X" platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Amerikan yönetiminin, Amerikan kuvvetlerine karşı yapılan saldırıların cevapsız kalmayacağına dair dünyaya "güçlü bir mesaj" vermesi gerektiğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin, bugün yaptığı açıklamada, Ürdün'de Amerikan kuvvetlerini hedef alan saldırıya ülkesinin seçeceği zaman ve yerde karşılık vereceklerini belirtti. Austin, Pentagon tarafından bugün yayınlanan açıklamada; "Saldırılara tolerans göstermeyeceğiz, kuvvetlerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gereken tüm adımları atacağız," dedi. Austin, bölgedeki Amerikan kuvvetlerine sürekli saldırılarda bulunan silahlı grupların İran tarafından desteklendiğini ve Ürdün'deki üsse yapılan saldırının Amerikan ve "Uluslararası Koalisyon" güçlerini hedef aldığını belirtti. Austin, bu güçlerin Kuzeydoğu Ürdün'deki üste, IŞİD’i yenmek için konuşlandırıldığını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı, Suriye sınırı yakınında gerçekleşen saldırıda yaralananların sayısının 25 olduğunu tahmin ediyor. Ayrıca, ölenlerin kimliklerinin, ailelerine bilgi verilene kadar gizli tutulacağı belirtildi.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU