Biden, Trump'ın seçim mağlubiyetini kabul etmeyeceğini öne sürdü

ABD Başkanı'nın iddiasına göre dünya liderleri kendisine Trump'ın yeniden başkan seçilmesinden korktuklarını da söylüyor

(AP)

Başkan Biden, kendisinin yeniden seçilmesi halinde Donald Trump'ın 2024 başkanlık yarışının sonuçlarını kabul etmeyeceğinden emin.

Çarşamba günü CNN'e verdiği demeçte "Size garanti veriyorum kabul etmeyecek" diyen Başkan, bu tutumun ülke için "tehlikeli" olacağını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan Biden, "Ülkenizi sadece kazandığınız zaman sevemezsiniz" diye ekledi.

Başkan ayrıca dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerde devlet başkanlarının Donald Trump'ın 4 yıl daha görev yapmasından duyduğu korkuyu kapalı kapılar ardında dile getirdiğini söyledi ve kendisine "Kazanmak zorundasın" dediklerini iddia etti.

The Independent yorum için Trump'ın kampanyasıyla temasa geçti ancak yanıt alamadı.

Trump, 2020'de yaptığı gibi başkanlık seçim sonuçlarına bir kez daha asılsız biçimde itiraz edebileceğini yakın zamanda öne sürmüştü.

Trump geçen hafta Milwaukee Journal Sentinel'e şöyle konuşmuştu

Eğer her şey hilesizse, sonuçları memnuniyetle kabul ederim. Bu konuda değişmem.

Eğer değilse, ülkenin hakları için savaşmak zorundasınız.

Ancak aynı röportajda eski başkan, 2020 seçiminde Wisconsin eyaletinde kazandığına dair yanlış iddiasını tekrarlayarak, "aslında kazandığını" ve "ortaya çıkan her şeyin" iddiasını doğruladığını öne sürmüştü.

Sentinel'e göre, eyalette ilçe düzeyinde yeniden sayımlar, mahkeme kararları, tarafsız bir eyalet denetimi ve muhafazakar bir hukuk firmasının yaptığı araştırmada yaygın seçmen usulsüzlüklerine dair inandırıcı bir sonuç bulunamadı.

Biden, Milwaukee'de verdiği röportajın başka bir bölümünde de ABD'nin İsrail'e askeri yardım sağlama politikasındaki değişikliğe ilişkin yeni detaylar verdi.

Başkan, Birleşik Devletler'in İsrail'e, sınır kenti Refah'a sığınan Filistinli sivilleri tehlikeye atacak bir kara saldırısında kullanması için saldırı silahları tedarik etmeyeceğini söyledi.

Biden, Refah'ta devam eden İsrail operasyonunun ABD'nin askeri yardım hakkındaki kırmızı çizgisini aşacak şekilde yerleşim merkezlerine odaklanmadığında ısrar etti.

Biden yönetimi, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin bölgede daha önce gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda tahliye edilmek zorunda kalan bir milyondan fazla Gazzeliye ev sahipliği yapan Refah'ta İsrail'in çok sayıda sivili öldüreceği endişesiyle ABD'nin müttefikine gidecek binlerce bombanın sevkıyatını geçen hafta durdurmuştu. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU