Almanya'nın "savaş planı" ortaya çıktı: Sivillere sürpriz görev

Plan nisana kadar hazır hale gelecek

Ukrayna savaşının ardından Almanya ordusuna 100 milyar dolar ek bütçe verilmişti (Reuters)

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild, dün Savunma Bakanlığı'nın savaş planı taslağından bazı bölümleri yayımladı.

Haberde, "Operasyonel Plan" adı verilen gizli belgenin halen taslak halinde olduğu ve nisana kadar tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taslakta, olası bir savaş durumunda Almanya'nın aktif bir cephe hattından daha çok transit ülke işlevinde olacağı tahmin edilirken, bunun için ilk etapta askeri birliklerin kilit önemdeki otoyolları, tren istasyonlarını ve limanları kontrol altına alması planlandı. 

Savunma Bakanlığı'nın savaş planında orduyla birlikte sivillere de bazı görevler verilmesi dikkat çekti.

Almanya genelinde var olan 579 sığınağın yetersiz olduğuna dikkat çekilen planda, sivillerin evlerinin bodrumunu ve garajları sığınağa çevirmesi istendi.

Bild'e konuşan Sivilleri Koruma ve Afet Yardımı Federal Ofisi Başkanı Ralph Tiesler, zaman kısıtlamaları nedeniyle yeni sığınaklar inşa etmenin uygulanabilir olmadığını söyledi.

Bild'in haberi son dönemde Almanya kamuoyunda artan savaş söylemlerinin son halkası olarak kayıtlara geçti.

Son olarak Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya'yla savaş tehlikesine dikkat çekerek, Moskova'nın 5-8 yıl içinde bir NATO ülkesine saldırabileceğini söylemişti.

Berlin yönetimi Ukrayna savaşının başından bu yana artan bölgesel tehditlere karşı orduyu güçlendirmek için bazı adımlar attı. Alman ordusunda görevli asker sayısının 2031'e kadar 183 binden 203 bine çıkarılmasına yönelik plan da bu adımlardan biriydi.


Independent Türkçe, RT, The Press United

DAHA FAZLA HABER OKU