CHP'den İnce'ye yanıt: Müzakereler olumlu sonuçlansaydı bugünkü gibi konuşmayacaktı

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye verdiği yanıtta, "Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu" dedi

Fotoğraf: AA

Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür" bilgisini paylaştı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu görüşmeler esnasında, "İlkesel duruş" konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik. Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu.  Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı.  Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.

İnce ne demişti?

İnce bugün düzenlediği basın toplantısında CHP'ye yönelik şu eleştirileri sarfetmişti:

 Seçmen, Erdoğan'ı göndermeye hazırdır. Ama seçmen, yerine gelecek olana güvenmek istemektedir. Milli meselelerde tutarlılık istiyor, seçmen. Rüzgâr gülü gibi dans eden siyasetle Erdoğan'ı yenemezsiniz. Terör örgütleriyle arana mesafe koyamazsan, onların oyuna göz kırparsan, FETÖ ile PKK ile yan yana gibi görünürsen Erdoğan'ı yenemezsin. Şehitlerimizin olduğu gün TBMM'de imzalanacak olan terörle ilgili bildiriye imza atılmasını istiyor, seçmen. O bildiriye, ‘AKP ile aynı A4'te olmam’ deyip İsveç'in NATO'ya üyeliğine, emperyalistlerin oyununda olursan; cumhuriyeti kuran parti de olsan oy kaybedersin. ‘Kandil neyse, Stockholm odur’ diyenlerle nasıl buluştuğunu anlatmak zorundasın. Genç Cumhuriyetin temellerine dinamit koymak isteyen birine, ‘hain diyemem’ dersen güven kaybedersin. Her gördüğün eli öpersen millet sana güvenmez. Memleket Partisi de senin yanına gelmez.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU