Biden, 74 bin kişinin daha öğrenci kredisi borcunu sildi

İptallerden yararlananlar arasında 44 bin öğretmen, hemşire, itfaiyeci ve diğer kamu hizmeti çalışanları var

(AP)

Biden Yönetimi, yaklaşık 5 milyar dolarlık öğrenci borcunun silinmesiyle 74 bin borçluya yardım sağlandığını duyurdu.

İptallerden yararlananlar arasında 10 yılı aşkın süredir borçlarını geri ödeyen 44 bin öğretmen, hemşire, itfaiyeci ve diğer kamu hizmeti çalışanları yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı önceki haftalarda yaptığı açıklamada, 12 bin dolardan az kredi alan ve 10 yıldır geri ödemede olan borçluların, Değerli Bir Eğitimde Tasarruf (Saving on a Valuable Education/SAVE) planına kayıtlı oldukları takdirde kalan borçlarını sildirebileceğini söylemişti.

Beyaz Saray, SAVE planının planlanandan 6 ay önce hayata geçirildiğini daha önce açıklamıştı.

Cuma günü yapılan duyuruya göre yeni eklenenlerle birlikte öğrenci borçları silinen kişi sayısı, toplamda 3,7 milyon Amerikalıyı geçti. SAVE planına uygun olan herkes studentaid.gov adresinden kayıt yaptırabiliyor.

Biden'ın yaptığı açıklamada şöyle belirtildi: 

Borçluların yasa kapsamında hak ettikleri yardımı almalarını engelleyen bozuk öğrenci kredisi programlarında yaptığımız düzeltmeler sayesinde yönetimim, bu borçlulara (ve milyonlarca kişiye daha) yardım sağlayabiliyor.

 

Joe Biden
Biden, öğrenci borçlarının silinmesini uzun süredir savunuyor (AP)


Öğrenci borçlarının silinmesini uzun süredir savunan Biden daha önce itirazlarla karşılaşmıştı. Geçen yıl ABD Yüksek Mahkemesi, ABD Başkanı'nın öğrenci kredisi borcunu geniş çapta silme yetkisinin olmadığına hükmetmişti.

Cuma günü bu çabasına yönelik kararlılığını yineleyen ABD Başkanı, yönetimin "mümkün olduğunca hızlı bir şekilde mümkün olduğunca çok sayıda borçluya" öğrenci borcu yardımı sağlamak için "alternatif bir yol izlemeye" devam edeceğini söyledi.

Biden'ın açıklaması şöyle devam etti:

Yönetimimin ilk gününden itibaren öğrenci kredisi sistemini iyileştirmeye söz verdim, böylece yükseköğrenim Amerikalılara fırsat ve refah sağlayacak; yönetilemez öğrenci kredisi borcu yükleri değil.

Öğrenci kredisi borcu olanların hayallerine ulaşmaları için ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamak üzere elimizdeki her aracı kullanmaktan geri adım atmayacağım.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU