Ekrem İmamoğlu: Bu milletten bir demokrasi şamarı yiyecekler

İmamoğlu, “Dönün bakalım, 5 yıl içerisinde TRT'de, Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek haberi var mı?” diye sordu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yenilenen Beylikdüzü'ndeki Vira Kavşağı, hizmet vermeye başladı.

Açılış programında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, insan odaklı bir projenin açılışını yaptıklarını ve trafik sorununu çözen, yaşamı kolaylaştıran bir alanı tasarlamanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgede yaşayanların ve yolu kullanmak zorunda olanların yaklaşık 14 yıldır trafik sıkıntısı çektiğini kaydeden İmamoğlu, kavşağın 6 caddeyi bağlayan bir yer olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

Önemli bir aksı sağlayan bir geçiş noktasıydı. Burayı iyi bir projeyle açmanın, göz bebeğimiz ve bütün İstanbul'a marka olan, hatta İstanbul dışında da artık isim olarak kullanılmaya başlanan 'yaşam vadisi' kavramının doğum yeri olan, bu yaşam vadisini de kesintisiz bir vadi haline getirip, D-100 kanadından sahile kadar, neredeyse 7 kilometre, ayağınıza bir taş değmeden sizi yürüten, koşturan, bisiklete bindiren muazzam bir tasarımın da bütünlükçü yapısını taşıyan bir projeyi bitirmenin keyfini yaşıyoruz.

İmamoğlu, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un "'İBB çalışanlarına gelir gelmez iyileştirme yapacağız" açıklaması hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

Bizim insanlarımızın şu andaki temel sorunu, ekonomik anlamda temel sorunu, özellikle yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının sıklıkla insanların ihtiyaçlarının artmasına sebep olmasıdır. Yani bugün, 7 bin 500 lirayı emekliye reva gören bir anlayış, bizimle sakın insanların iş gücüyle ya da çalışanlarımızla aramızı bozmaya kalkmasın. Bunu anlayamaz bile. Onların tek anlayacağı iş, poşet işi. Veya bu tarz işlerdir. Ekonomi deyince, akıllarına o geliyor

"Rakipler artık yavaş yavaş İstanbul için sahada mücadele etmeye başladı. Orantılı bir yayın olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, TRT'ye tepki gösterdi. İmamoğlu, şunları söyledi:

Devletin kurumlarının tek örneğini vereyim size. Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin 20 milyonluk şehrinin belediye başkanı. Dönün bakalım, 5 yıl içerisinde TRT'de, Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek haberi var mı? İsmi bir tane bir yerde geçmiş mi? Ama benim aleyhime yayın yapıp, benim aleyhime soru sordukları, İstanbul'un bir kısım ilçe belediyelerinin bile en az 50 tane, 100 tane yayınını bulursunuz. Bakın, kul hakkı yemek böyle bir şeydir. TRT'nin parası, Anadolu Ajansı'nın parası, oradaki maaşlar, bu ülkenin 86 milyon insanının cebinden çıkan parayla ödeniyor. Ve kul hakkı yiyorlar. Hani bizim insanımız bu tür kul hakkı yiyenlere biraz beddua eder. Ben etmiyorum. Hepsini Allah'a havale ediyorum

Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik operasyona da tepki gösteren İmamoğlu şöyle konuştu:

Bugün sabah yine algı yaratmak adına, -bu tür anlarda bunu yaparlar- Hasan Akgün Başkanımıza, Büyükçekmece'de, böyle çok ses getirsin diye adımlar atılıyor” diyen İmamoğlu, “Operasyonlar duyuyoruz. Bazı işler yapılıyor. Buradan söyleyeyim: Bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler, bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar, görecekler ki, bir demokrasi şamarı da o taraftan yiyecekler bu milletten. Bu duyguyla Hasan Akgün Başkanımıza ‘Geçmiş olsun’ diyoruz. Onun yanındayız.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU