Holokost anıtına saygısızlık: Gamalı haç çizimiyle tahrip edildi

Philadelphia'daki Horwitz-Wasserman Holokost Anıtı Meydanı'nın duvarına gamalı haç çizildi

(Google Maps)

ABD genelinde antisemitizm eylemleri artmaya devam ederken Philadelphia'daki bir Holokost anıtı gamalı haçla tahrip edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Horwitz-Wasserman Holokost Anıt Meydanı'ndan yapılan açıklamada, bu hafta sonu erken saatlerde kimliği belirsiz bir kişinin, duvarına büyük bir gamalı haç çizerek anıt meydanını tahrip ettiği belirtildi.

Anıtın paylaşımında bu olay "Philadelphia ve ülke genelinde Yahudi düşmanı nefretin çarpıcı ani artışı sırasında gerçekleşen iğrenç bir antisemitizm eylemi" diye nitelendirildi.

NBC'ye göre gamalı haç grafitisi duvardan kaldırıldı ve kuruluş bu vandalizmle ilgili bilgisi olanların Philadelphia Polis Departmanı'yla temasa geçmesini istiyor.

Güvenlik kamerasının kaydettiği rahatsız edici görüntülerde, koyu renk kıyafetler giymiş kişinin Holokost kurbanlarına adanmış anıta gamalı haç çizdiği an yakalandı.

Philadelphia Holokost Anma Vakfı Genel Müdürü Eszter Kutas, CBS'e yaptığı açıklamada "Bu olay halkımıza, toplumlarımızda antisemitizmin gerçek olduğunu hatırlatan bir uyarı" dedi.
 

Şüpheli kişi
Vandal, güvenlik kameralarına yakalandı (Philadelphia Holokost Anma Vakfı)

 


Toplumlarımızda bu tür olayların azalmasını sağlamak için halkın yardımına ihtiyacımız var.

ABC'ye konuşan Kutas, olayın pazar gecesi saat 01.30 civarında meydana geldiğini söyledi. Yerel yayın kuruluşuna göre, polis olay yerine saat 14.00'ten hemen sonra çağrıldı ve olay yeri acil durum ekipleri tarafından hızla kapatıldı.

Yerel medya, polisin şüpheliyi siyah bir maske ve muhtemelen kahverengi olan koyu renkli ve göğsüyle kollarında şerit bulunan ceket giyen kimliği belirsiz bir erkek diye tanımladığını söyledi.

Philadelphia'daki 16. ve Arch caddelerinde bulunan anıttaki bronz heykel, web sitelerine göre Kuzey Amerika'da Holokost kurbanlarına ithaf edilen ilk kamusal anıttı.

Bu vandalizm, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği'nin (ADL) 7 Ekim'de patlak veren İsrail-Hamas savaşının ardından ABD genelinde antisemitik olayların geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 360 gibi şaşırtıcı bir oranda arttığını gösteren yeni verileri yayımlamasından günler sonra gerçekleşti.

ABC'ye konuşan Kutas, "Halk olarak, nefretin ve bağnazlığın her türüne karşı birlikte mücadele etmek için gerçekten bir araya gelmemiz gerekiyor" dedi.

Savaş 100. gününü geçerken, Gazze'nin pek çok bölgesindeki yaşam yok oldu ve Hamas'ın yönettiği Sağlık Bakanlığı'na göre 23 binden fazla insanın öldürüldüğü iddia ediliyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ne göre, ABD genelinde Arap ve Müslüman düşmanı önyargı olaylarında da artışlar bildirilmiş.

CBS'in haberine göre bu Philadelphia'da yaşanan ilk antisemitizm olayı değil; geçen ay da çok sayıda Yahudi'nin yaşadığı bir sitenin duvarına sprey boyayla iki gamalı haç çizilmişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU