70 yaşındaki kadın, İskoçya'daki Filistin'e destek gösterisine arabayla daldı

70 yaşındaki kadın tutuklanırken, hiçbir yaya tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadı

Filistin yanlısı protestocular Londra dahil, Birleşik Krallık'ın çeşitli yerlerinde cumartesi günü eylem düzenledi (Henry Nicholls/AFP)

İskoçya'nın Edinburgh kentinde cumartesi günü düzenlenen bir yürüyüşte az sayıda Filistin yanlısı protestocuya çarpan bir emekli, hafif yaralanmalara neden oldu.

İskoçya Polis Teşkilatı kimsenin tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadığını ve 70 yaşındaki bir kadının tutuklanarak kendisine araç kullanmakla bağlantılı bir suç isnat edildiğini belirtti.

Sosyal medyadaki fotoğraflarda, cumartesi öğleden sonra şehir merkezindeki The Mound'da protestocular ve polis memurları tarafından çevrelenmiş siyah bir Seat Leon görülüyor.

İskoçya Polis Teşkilatı'nın bir sözcüsü "Cumartesi günü saat 14.30 sularında Edinburgh'nın Ramsay Lane bölgesinde bir araç ve az sayıda yayanın karıştığı bir trafik kazasından haberdar olduk" dedi.

Memurlar yayalardan hafif yaralanmalar olduğuna dair bildirimler aldı fakat tıbbi müdahaleye gerek kalmadı.

70 yaşında bir kadın tutuklandı ve kendisine araç kullanmayla bağlantılı bir suç isnat edildi. Kamu Savcısı'na bir rapor gönderilecek.

Bu gösteri, Londra ve Dublin de dahil Birleşik Krallık (BK) ve İrlanda genelinde cumartesi günü düzenlenen Filistin yanlısı birkaç protestodan biriydi.

Edinburgh'daki gösterinin organizatörleri "birkaç bin" kişinin katıldığını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazze'de derhal ateşkes yapılması çağrısında bulunan binlerce protestocu Londra sokaklarına dökülürken, Parlamento Meydanı'na doğru yapılan yürüyüşte yaklaşık 1700 polis memuru başkentte devriye gezdi.

Toplamda 9 kişi tutuklanırken, üçü bildiri dağıtarak Terör Yasası kapsamında suç sayılan bir eylem olan, yasaklı bir örgütü destekleme şüphesiyle tutuklandı.

Üç kişi ırkçı nefreti kışkırtmaktan tutuklanırken (biri pankartla ilgili, ikisi de slogan atmaktan), iki kişi de ırkçı niteliğe sahip kamu düzenini bozma suçlarından tutuklandı.

9. tutuklama da mala zarar verme amacıyla çıkartma bulundurmaktan yapıldı.

Protestolar, BK ve ABD'nin Yemen'deki Husi üslerine hava saldırısı düzenlemesinin ardından 30 ülkenin katıldığı küresel eylem günü kapsamında düzenlendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU