Epstein dosyaları: Clinton Merkezi tartışmalı gönderiyi sildi

Tweet daha sonra kaldırıldı

(AFP)

Clinton Başkanlık Merkezi, gizliliği kaldırılan Epstein belgelerinde Bill Clinton'ın adının ortaya çıkmasının ardından eski ABD Başkanı'nın ilk e-postasını kime gönderdiğini sorgulayan bir paylaşımı X'te kısa süreliğine yayımladı.

X'te dolaşan ekran görüntülerine göre @ClintonCenter hesabından atılan tweet'te "7 Kasım 1998'de Başkan BillClinton ilk e-postasını yazıp gönderdi. Kime olduğunu tahmin edebilir misiniz? #WorldTyping Day (Dünya Yazı Yazma Günü)" yazıyordu.

Clinton'ın 1990'ların hantal bir dizüstü bilgisayarında bir şeyler yazarken çekilmiş bir fotoğrafının yer aldığı, X'te paylaşılan gönderide Clinton Başkanlık Kütüphanesi etiketlenmişti.

 

Clinton Başkanlık Merkezi az önce bu gönderiyi sildi:


Tweet daha sonra kaldırılsa da kaldırılmadan önce sosyal medya platformunda ne kadar süre kaldığı belli değil.

The Independent merkezle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Kamuoyunca tanınmış pek çok ismin adının geçtiği ve Jeffrey Epstein'le ilgili, gizliliği kaldırılan belgelerde eski ABD Başkanı'nın da yer almasının ardından bu gönderi paylaşılıp silindi. Dosyalar Virginia Giuffre'in Ghislaine Maxwell'e karşı açtığı bir davayla ilgili.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clinton'ın adı bu uzun belgelerde yüzden fazla kez geçiyor. Eski ABD Başkanı herhangi bir suçla resmen suçlanmadı ve kendisine dava açılmadı.

Epstein mağduru Sarah Ransome, ismi açıklanmayan bir arkadaşıyla eski ABD Başkanı arasında yaşandığı iddia edilen cinsel ilişkiyi detaylıca anlatarak arkadaşının, "New York'taki 5. Cadde'nin hemen dışında yer alan, Epstein'e ait malikanede Clinton'la birçok kez cinsel ilişkiye girmek zorunda kaldığını" ifadesinde söylemişti. Clinton bu iddiayı ve herhangi bir suç işlediğini reddediyor.

Belgelerde Ransome'ın arkadaşının bu ilişkiyi polise anlatmaya çalıştığı fakat hiçbir şey olmadığı ve "pis bir fahişe ve yalancı gibi hissettirildiği" iddia ediliyor.

Adı açıklanmayan arkadaşın, "2008'deki başkanlık kampanyasını koruma amacıyla doğrudan Hilary (metinde geçen haliyle) Clinton'ın gönderdiği Özel Ajan Kuvvetleri Adamları" tarafından " rahatsız… edildiği" de öne sürülmüştü. Ransome ifadesinde, daha sonra kadının bir daha konuşmaması için gizlilik anlaşması imzalamaya zorlandığını ve "sesini çıkarmasın diye" Clinton Vakfı'ndan kendisine ödeme yapıldığını söylemişti.

Maxwell ifadesinde eski ABD Başkanı'nın Epstein'in özel adasına hiçbir zaman gitmediğini düşündüğünü söylemişti:

O adaya hiç ama hiç gittiğini sanmıyorum, bu tamamen uydurma ve düpedüz yalan.

Benzer şekilde bir başka mağdur Joanna Sjoberg de Epstein'in "bir keresinde kızları kastederek, Clinton'ın genç olanlardan hoşlandığını söylediğini" anlatmış fakat Epstein'in adasında onu hiç görmediğini de ifadesinde belirtmişti. Clinton da aynı şeyi söylüyor.

Clinton'ın bir sözcüsü geçen hafta CNN'e yaptığı açıklamada "Başkan Clinton'ın Epstein'le son temasının üzerinden neredeyse 20 yıl geçtiğini" söyleyerek eski ABD Başkanı'nın Epstein'in suçları hakkında herhangi bir bilgisi olduğunu inkar etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU