İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde aralarında 2 gazetecinin bulunduğu 30 Filistinliyi öldürdü

İsrail saldırılarında gazeteci Muhammed Hayreddin ve Ahmed Mahir Hayreddin hayatını kaybetti

Fotoğraf: AA

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırısında en az 30 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 83. gününde devam etti.

İsrail güçlerinin, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bir sivil yerleşim yerini hedef alması sonucu en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hayreddin, el-Kurd ve el-Kadi" ailelerine ait evlerin de bombalandığı saldırıda, gazeteci Muhammed Hayreddin ve Ahmed Mahir Hayreddin de hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, dün geceden bu yana Gazze Şeridi'nin orta kesimlerine düzenlediği saldırılarda da çok sayıda Filistinliyi öldürmüştü.

"21 bin 110 Filistinli öldürüldü

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin 800'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 21 bin 110 Filistinli öldürüldü, 55 bin 243 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU