Akşener'den iktidara: Samimiyseniz kayyum meselesi üzerinden gizli pazarlıkları bırakın, gerekeni yapın

"Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in gündeminde 12 askerin şehit edilmesi vardı. 

"Terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur"

Akşener şunları kaydetti:

Çok değil, daha 1 yıl önce 'Şu kadar terörist kaldı', 'Ayakkabı numaralarını bile biliyoruz', 'Terörü bitirdik' diye, milletimize yalan söyleyen dün verdikleri sözlerin, bugün hesabını veremeyen bir büyük basiretsizlikle, mücadele ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne yazık ki, sadece iktidarla da mücadele etmiyoruz. Biz aynı zamanda milletin vicdanını temsil eden, bu kutlu çatının altında PKK terörünü, aklama peşine düşenlerle de, mücadele ediyoruz. Terörist başına, methiyeler düzme yarışına girenlerle de, mücadele ediyoruz. Haine hain diyemeyen, sözde demokrasi havarisi riyakarlarla oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla da, mücadele ediyoruz. İşte bu yüzden, İYİ Parti olarak sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur. Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. 'Öcalan Kürtlerin bir değeridir' diye yapılan, bir açıklamanın da emir aldıkları hainlerin dışında bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur. Biz, İYİ Parti olarak on binlerce insanımızı, katleden bir caninin, 'Kürtlerin bir değeri' olarak pazarlanmasını, asla kabul etmiyoruz.  Buradaki asıl sorun onlara, bu cüreti verenlerdir. Bir belediye kazanmak uğruna, teröristin mektubunu okutanlardır. Açılım sürecinde, utanmadan, teröristten Gandi çıkarmaya çalışanlardır. Oy uğruna, şekilden şekle giren partiler kimi kapının arkasında, kimi de kapının önünde yapılan diplomasiler her seçim öncesinde, kapılarında paspas olan siyasetçilerdir.

Yaklaşan yerel seçimi hatırlatan Akşener "Bu seçimde, geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının, aday olmasına izin verip seçildikten sonra da, kayyum atama kurnazlığından vazgeçin" diye konuştu.

Akşener şöyle devam etti:

 

Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz o zaman, terörle iltisaklı olan kişilerin, aday olmasına, göz yummayın. Bunu sağlamak için, elinizde, devletin tüm imkânları var. Güvenlik kurumlarımızın, kaynakları var. Eğer samimiyseniz kayyum meselesi üzerinden, gizli pazarlıkları bırakın buyurun, gerekeni yapın.

 

"Bizim sırtımızdan kariyer planları yapıp teşekkürü başkalarına edenlerin planlarını bozduk"

Açıklamasında hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiren Akşener "Milletimiz iki yumruk arasına sıkışmış durumda. Hem iktidar hem muhalefetin kulağını çekecek, o yüzden bayrağı biz devralacağız. Kurulduğumuz günden beri çoraklaştıran siyasete yeniden canlılık kattık. Kimse kusura bakmasın rahatsız edeceğiz. Türkiyenin iyi ve cesur insanları statükodan beslenenlerin düzenini bozduk. Bizim sırtımızdan kariyer planları yapıp teşekkürü başkalarına edenlerin planlarını bozduk. Sayemizde makamları mevkileri ceplerinde görenlerin kimyalarını bozduk. Operasyonların dümenlerin arkı arkası kesilmiyor çünkü korkuyorlar" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU