Balinalarla "konuşmayı" başaran araştırma ekibi, uzaylılarla temasın anahtarını bulmuş olabilir

Twain isimli balinayla 20 dakika boyunca iletişim kuruldu

Kambur balinaların ağırlıkları 31-41 tona kadar ulaşabiliyor (Reuters)

ABD'deki Kaliforniya Üniversitesi ve Alaska Balina Vakfı'ndan bir grup araştırmacı, bir balinayla kendi dilinde konuşmanın yolunu buldu.

Araştırmacılar bu keşfin gelecekte uzaylılarla iletişime geçmenin yolunu açacağını savunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilimsel dergi Peer J Life and Environment'ta yayımlanan çalışmaya göre, araştırmacılar Twain isimli bir kambur balinayla 20 dakikalık konuşma gerçekleştirmeyi başardı.

Araştırma kapsamında su altına hoparlör yerleştiren bilim insanları, teknelerinin etrafında daireler çizen Twain isimli kambur balinaya daha önce kaydedilen balina sesini dinletti.

Twain'in 20 dakika boyunca her çağrıya yanıt verdiği ve hareketlerinin sinyaller arasında bırakılan boşlukla uyumlu olduğu belirtildi.

Araştırmaya öncülük eden Dr. Brenda McCowan şu açıklamaları yaptı:

Bunun kambur balinalarla insanlar arasında, onların dilinde gerçekleşen ilk iletişim olduğunu düşünüyoruz. Kambur balinalar inanılmaz derecede zekidir ve karmaşık bir sosyal sistemleri vardır. Balık yakalamak için baloncuklardan ağ oluşturmak gibi alet yapma yeteneklerine sahipler. Kendi dillerinde hem şarkılarla hem de sosyal çağrılarla kapsamlı şekilde iletişim kurabilirler.

Kambur balinalarla "konuşmayı" başaran araştırmacıların nihai amacıysa, dünya dışı yaşam formlarıyla iletişim kurabilmek.

Araştırma ekibinde yer alan Laurance Doyle, balinanın davranışlarının, uzaylı türlerinin insanlarla nasıl iletişim kuracağı konusunda işaretler taşıyor olabileceğini söyledi.

Doyle, "Eğer dünya dışı varlıklar orada bir yerdeyse ve iletişim kurmaya çalışıyorsa, ne aradığımızı bilmediğimiz için bunu kaçırıyor olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Araştırma ekibi, balinalarla kurulan iletişimin, bazı dünya içi ve dünya dışı sinyalleri birbirinden ayıracak filtreleri dizayn etme konusunda faydalı olabileceğini belirtti.


Independent Türkçe, NY Post, NDTV

DAHA FAZLA HABER OKU