CHP 4 büyük şehirdeki adaylarını açıkladı: İmamoğlu, Yavaş, Akın ve Bozbey

CHP'de bugünkü PM ve MYK toplantılarında, yerel örgütlerde üzerinde uzlaşı sağlanan isimlerin adaylığı netleşti

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, belirlenen adaylarla ilgili açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk açıklanan isimler şöyle:

İstanbul: Ekrem İmamoğlu
Ankara: Mansur Yavaş
Bursa: Mustafa Bozbey
Balıkesir: Ahmet Akın
Elazığ: Av. Coşkun Çağlar
Bolu: Tanju Özcan

Anket çalışması yapmıştı

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da, adaylığı ilan edilecek 200'den fazla isim arasında bulunuyordu.

 

CHP'de 58 kişi büyükşehir belediye başkanlığı için, 2 bin 714 kişi de belediye başkan adaylığı için müracaatta bulunurken, ilçe ve beldeler dahil toplam müracaatın 15 bini aştığı açıklandı. 

CHP, İstanbul, Ankara, Aydın dışındaki mevcut başkanlar için büyükşehirlerde ve illerde "memnuniyet anketi" yapmıştı. 27 Kasım'da başlayan anket çalışmasında, örgütün yanı sıra seçmenin de görüşlerine başvuruldu. 

Anketlerden çıkacak sonuca göre, belediye başkanından şikayet yoksa atama yapılacak. Belediye başkanından memnuniyetsizlik varsa, ikinci aşamada öne çıkan adaylar tespit edilecek. 

"İttifakı tabanda yapacağız"

İsimlerini paylaşacakları diğer belediye başkan adaylarının ise geçen hafta Parti Meclisi toplantılarında örgüte yetki verdikleri il ve ilçelerle, yetki verilmemiş olsa bile il ve ilçe örgütleri, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinin üzerinde tam bir mutabakat sağladığı seçim çevreleri olduğunu kaydeden Deniz Yücel, "İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde insan odaklı politikalarımızla vatandaşımıza, sıcak bir el uzatan belediyelerimizin sayısını artıracağız." dedi.

Yücel’den "işbirliği" sorusuna “Meclis’te temsil edilen her parti ile görüşürüz, bizim siyasi anlayışımız bunu gerektiriyor. İttifakı sandıkta yapacağız, tabanda seçmen nezdinde yapacağız. Bu bakış, anlayışımızı destekleyecek çeşitli seçim çevrelerinde gelişmeler olabilir. Yaşayıp göreceğiz.” yanıtını verdi.

Yücel, "Bugün PM toplantımızda 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapılma kararı alınmıştır. 58 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapma yetkisi verilmiştir" dedi.

Balıkesir adayı Akın: Allah utandırmasın

Ahmet Akın, adaylığıyla ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı. Akın, mesajında "Kıymetli hemşehrilerim, benim güzel ailem Balıkesir’im, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel öncülüğündeki parti meclisimizin takdiriyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Kuva-yi Milliye'nin başşehri Balıkesir’imin hak ettiği hizmetleri gerçekleştirmek için göreve hazırım. Yolumuz açık olsun, Allah utandırmasın" dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU