Ünlü sunucu, Trump'ın hapse girme ihtimalini yorumladı: "Amerika yanar"

Trump'sız düzenlenen ve NewsNation için bir ilk olan Cumhuriyetçi Parti önseçim adayları münazarasını, geçen hafta Kelly sunmuştu

(AP)

Donald Trump'ın, halihazırda mahkemede yargılandığı 90'dan fazla ağır suçlamadan herhangi birinin gerçek sonuçlarıyla karşılaşması durumunda NewsNation sunucusu Megyn Kelly'nin Amerikan siyaseti hakkında vahim bir öngörüsü var.

Geçen hafta Kelly, 2023'ün 4. ve son Cumhuriyetçi önseçim münazarasını yöneten ekibin parçası olmasından sonra radikal sağcı, sürekli muhalefet eden Glenn Beck'e konuştu. Ocak ve şubatta birkaç tane daha münazara düzenlenmesi yakın zamanda planlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beck'le konuşmasında Kelly, Trump'ın Kasım 2024'te yapılacak seçimden önce hüküm giyip hapse atılması halinde sokaklarda şiddet olaylarının yaşanacağını düşündüğünü açıkladı.

Fakat Kelly aynı zamanda, Trump'ın muhtemelen 2020 seçim sonuçlarını geçersiz kılma çabası ve başkanlığının sonunda gizli belgelerle Mar-a-Lago'ya kaçmasıyla ilgili suçlardan "birden fazla" yargı bölgesinde hüküm giyeceğini de tahmin ediyor.

Kelly, Beck'e "Endişelenmeye başlıyorum" dedi.

Kesinlikle hüküm giyecek, birden fazla yargı bölgesinde hüküm giyecek. Ama bu konularda çok zeki olan [eski ABD savcı yardımcısı] Andy McCarthy, Washington DC'deki federal davaya [6 Ocak] bakan Yargıç [Tanya] Chutkan'a dikkat çekiyordu; biliyorsunuz Trump'tan nefret ediyor. DC'deki jüri onlardan nefret edecek.

Kelly sözlerine McCarthy'nin, "uzun süreli hükmün ardından Chutkan'ın, temyiz sürecinde Trump'ı hapisten çıkarmama ihtimalinin epey yüksek olduğunu düşündüğünü" söyleyerek devam etti.

Bunun üzerine Beck, bunun gerçekleşmesi halinde "sokaklarda kaos" çıkacağını söyledi.

Kelly de "Trump'ı bu seçimden önce hapse atarlarsa Amerika yanar. Yanar. Ben bunu istemiyorum" diyerek ona katıldı.

Şehir şehir Ulusal Muhafızlar gerekir. Biliyorsunuz, MAGA ayaklanır. Ve bunu anlayan çok sayıda sempatizan olur ve bunu durdurmaya çalışmaz.

Daha önce Fox News'ta bir program sunan Kelly, 2016'daki bir münazarada (ve sonrasında) Donald Trump'la epey göz önünde yaşadığı tartışmanın ardından kanaldan ayrılmıştı. Eski ABD Başkanı, Kelly'yi kendisine haksızlık yapmakla suçlamış ve bu münazarayı takiben CNN'e verdiği bir röportajda Kelly'nin performansı hakkında cinsiyetçi bir yorum yapmıştı.

Trump'ın halihazırda, kendisini eleştirenlerin sıradaki farazi başkanlık dönemi için yapılan arsız bir intikam ve siyasi hedef alma programı olarak gördüğü bir şey hazırlayan ve muhafazakar grupları içeren geniş kapsamlı bir ağla bağlantılı olduğu geniş çapta bildiriliyor. Özellikle "Project 2025" denen grubun, Adalet Bakanlığı'nın ABD başkanı tarafından doğrudan kontrol edilmesini sağlayarak Amerika'nın en tepedeki kolluk kuvveti etrafındaki, uzun süredir korunan bağımsızlık duvarını yıkmaya yönelik politika değişiklikleri planları üzerinde çalıştığı aktarılıyor.

Eski ABD Başkanı ve müttefikleri, Trump'ın iktidara dönmesi halinde Adalet Bakanlığı'nı siyasi düşmanlarına karşı silah olarak kullanmayacağıyla ilgili kamuoyu önünde ısrar etmeye devam ediyor. Fakat Trump, eski Genelkurmay Başkanı General Mark Milley'nin idam edilmesi çağrısında bulunarak ve ABD Başkanı Joe Biden ve ailesini yargılamak üzere özel bir savcı atama sözü vererek otoriter bir eğilime sahip olduğu yönündeki korkuları artırmaya devam ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU