Londra'daki ilkokula İslamofobik ölüm tehdidi

Ilford'daki okula "oradaki herkesi öldürmekle" tehdit eden bir mektup gönderilmesi üzerine polis soruşturma başlattı

Londra Metropolitan Polisi'nin merkezi New Scotland Yard (AP)

Birleşik Krallık'ta polis, yerel bir ilkokula gönderilen isimsiz ölüm tehdidini soruştururken, parlamenterler Doğu Londra'da Müslüman öğrencilere karşı işlenen bu nefret suçunu kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrencileri üç ila 11 yaşındaki Apex İlkokulu, "oradaki herkesi ve tüm o lanet çocukları öldürmekle" tehdit eden elle yazılmış bir mektup aldı.

Bunun üzerine Ilford'daki bağımsız İslami okulda "uygun güvenlik önlemlerini" devreye sokan Metropolitan Polisi, mektubu kimin gönderdiğini tespit etme soruşturmalarının sürdüğünü açıkladı.

Ilford South İşçi Partisi Parlamenteri Sam Tarry, tüyler ürpertici mektubun "İsrail'in Gazze bombardımanına doğrudan atıfta bulunduğunu ve masum çocukların trajik bir şekilde öldürülmesini kutlanacak bir şey olarak vurguladığını" söyledi.

İçişleri Bakanı'na mektup yazan Tarry, mektubun yerel Müslüman toplumunda "hayal bile edilemeyecek bir korku uyandırdığını" ifade etti.

Londra'da 7 Ekim'den bu yana İslamofobik nefret olaylarında 7 kat artış görüldüğünü belirten Tarry, Müslüman seçmenlerinin birçoğunun "endişelerinin sürekli göz ardı edildiğini" düşündüğünü belirtti.

İşçi Partisi'nin Gölge Sağlık Bakanı Wes Streeting de İçişleri Bakanı'nı İslamofobik nefrete karşı "daha sağlam bir yanıt" vermeye çağırdı.

Streeting, "Bu mektup hiçbir şekilde Müslüman toplum kuruluşlarına yönelik nefret, tehdit ve tacizin ya da Müslümanların maruz kaldığı tacizin tek örneği değil" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU