Katar ve Suudi Arabistan'dan "Filistin'de kapsamlı çözüm çabalarının yoğunlaştırılması" çağrısı

İki ülkenin ortak açıklamasında “Filistin davasının iki devletli prensibe dayalı kapsamlı ve adil bir çözüme kavuşması için çabaların yoğunlaştırılması gerekir” denildi

Katar'da düzenlenen 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'ne katılmak üzere başkent Doha'ya gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Katar ve Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Doha'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ortak bir açıklama yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Prens Bin Selman'la görüşmesinde, "iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğine" vurgu yaptığı aktarılan açıklamada, Bin Selman'ın da Katar ile Suudi Arabistan arasındaki işbirliğinin hızla geliştiğini belirttiği kaydedildi.

Şeyh Temim ve Bin Selman'ın görüşmesinde Filistin'deki gelişmelerin de ele alındığı aktarılan açıklamada ikilinin, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan insani felaket ve işlenen barbarca suçlardan dolayı endişelerini dillendirdikleri ifade edildi.

Katar ve Suudi Arabistan'ın ortak açıklamasında, "Filistin davasının iki devletli prensibe dayalı kapsamlı ve adil bir çözüme kavuşması için çabaların yoğunlaştırılması gerekir. Arap barış girişimi ve uluslararası toplumun kararları doğrultusunda gerçekleşebilecek çözümün, Filistin halkı için 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olacak bağımsız devletini kurma hakkını sağlamalıdır." denildi.

Açıklamada, Katar'ın Gazze'de "insani ara" için İsrail ile Hamas arasında varılan mutabakata arabuluculuk yapma katkılarının takdir edildiği kaydedildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU