Yeni ankette Biden, Trump'ı geçti

Ankete göre Amerikalıların çoğu Biden'ın 2020 seçimlerinin meşru galibi olduğuna inanıyor

(Reuters)

Geçen hafta Amerikan yurttaşları arasında yapılan bir anket, ülke genelinde yapılacak ulusal seçimlerde karşılaşmaları durumunda ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski Başkan Donald Trump'a karşı çok az bir avantaja sahip olduğunu gösterirken, katılımcılar 2020 başkanlık seçiminin tekrarından heyecanlanmamayı sürdürüyor.

The Economist'in yaptırdığı ve 1500 ABD vatandaşının katıldığı anket, 25-27 Kasım tarihlerinde YouGov tarafından gerçekleştirildi. Ankete katılan 1500 kişinin yüzde 44'ü, anketin yapıldığı tarihte 2024 seçimleri yapılsaydı 46. Başkan Biden için oy kullanacaklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katılımcıların yüzde 42'siyse Trump için oy kullanacaklarını söyledi.

Biden için olumlu sonuç, 2020'de Trump'a karşı kazandığı zaferi destekleyen geniş ve farklı etnisitelerin yer aldığı koalisyonunu yeniden bir araya getirip getiremeyeceğine dair soru işaretlerinin devam ettiği bir zamanda geldi.

Nitekim, katılımcıların tam yüzde 22'si Biden'ın gelecek yıl kazanacağına inanıp inanmadıkları hakkında şüpheli olduklarını ifade etti. Buna karşılık, yüzde 44'ü Trump'ın kazanacağına inandığını söyledi.

Ancak seçmenlerin önemli bir çoğunluğu her iki ismin de aday olmamasını istiyor.

Katılımcılara Trump'ın gelecek yılki seçimlerde aday olmasını isteyip istemedikleri sorulduğunda, yüzde 55'i istemediğini söylerken, yüzde 59'u da Biden'ın 2024'te aday olmasını istemediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti'nin 2024'teki muhtemel adayı olan eski ABD başkanı, 2020 seçimini yasadışı bir şekilde geçersiz kılma ve seçmenlerin iradesine karşı iktidarda kalma çabalarından kaynaklanan iki ceza davası da dahil 4 ayrı yargı bölgesinde 90'dan fazla ağır suç isnat edilmesine rağmen, Biden'a karşı direnç gösteriyor.

Trump, üç yıl önce Biden karşısında aldığı yenilginin Demokratların yaptığı sahtekarlığın sonucu olduğunu iddia etmeye devam ederken, Amerikalıların neredeyse büyük bir çoğunluğu onunla aynı fikirde değil.

Biden'ın 2020 başkanlık seçimlerinde Trump'ı meşru bir şekilde mağlup ettiğini söyleyip söyleyemeyecekleri sorulduğunda, yüzde 64'lük bir kesim evet derken sadece yüzde 36'lık bir kesim karşı çıktı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU