Trump, siyahlar için Lincoln'dan fazlasını yaptığını söyledi

Biden beğenilmeme ve yaş kaygılarıyla mücadele ederken eski başkan siyah seçmenler arasında ilerleme kaydediyor olabilir

(AP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, çarşamba günü siyah seçmenlere yönelik son yarım yamalak hamlesinde, siyah Amerikalılar için Abraham Lincoln'dan daha büyük bir dost olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski başkan bu iddiayı ortaya attığında Truth Social'da yayımanan bir gönderide, Black Lives Matter'ın (BLM/Siyahların Hayatı Önemlidir) Rhode Island'daki küçük bir kolunun kurucusu olan Mark Fisher'ın desteğini övüyordu. Bu, eski başkanın Amerikan tarihine ilişkin (en azından) zayıf bir anlayışa ihanet eden ve aynı zamanda kendi ırkçı anlatısını (yani köleliğin sona ermesinin Trump'ın başkanlığına kıyasla önemsiz olduğu) teşvik eden uzun bir açıklama dizisinin sadece sonuncusuydu.

Eski başkan aktivist gruba atıfta bulunarak "Dün Mark Fisher'la konuştum, harika bir adam, onun ve BLM'nin desteğini almaktan onur duydum" diye yazdı.

Paylaşımı daha sonra şöyle devam etti:

Siyahlar için diğer tüm Başkanlardan (Lincoln?) daha fazlasını yaptım; bunların arasında hiç fonu olmayan Tarihi Siyah Kolejleri ve Üniversiteleri için 10 yıllık finansman, Fırsat Bölgeleri, Ceza Adaleti Reformu ve çok daha fazlası var.

Eski Başkan'ın Beyaz Saray'daki dönemine, ABD'deki ırkçılığın önemli alt akımlarını aydınlatan bir dizi olay damgasını vurmuştu. Beyaz milliyetçilerin 2017'de Virginia'nın Charlottesville kentindeki yürüyüşle başlayan Trump'ın başkanlığının 4 yılı, ABD başkanının bir dizi Afrika ülkesinin yanı sıra Karayipler'deki Haiti'yi de "b***tan ülkeler" diye nitelediğinin ortaya çıkmasıyla Amerika'nın dünya sahnesindeki imajının da zedelendiğini görmüştü.
 


Seçim sonrası iktidarda kalma çabalarının doruk noktası olan 6 Ocak'ta, Trump'ın destekçilerinden oluşan kalabalıklar ABD Kongre Binası'nı istila etmişti ve içeride saklanan kongre üyelerini koruyan siyah polislere ırkçı hakaretler savurdukları, vücut kamerası görüntülerine yansımıştı.

Trump uzun zamandır siyah Amerikalılar arasındaki işsizliği gelmiş geçmiş en düşük seviyelere indirme sicilini, siyah seçmenlerin kampanyasını desteklemeyi düşünmeleri için bir neden olarak gösteriyordu; tarihsel olarak, 10 siyah seçmenden 8'inden fazlası onlarca yıldır her başkanlık seçiminde Demokrat adayları destekliyor.

Ancak The New York Times ve Siena College'ın yakın zamanda yaptığı anket, Trump'ın onlarca yıldır Cumhuriyetçi başkan adayları arasında siyah seçmenler arasında en yüksek destek oranına sahip olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte aynı anket bu destek artışının olası bir nedenini de ortaya koyuyor: Joe Biden'ın beğenilmemesi. 

Görevdeki başkan ankete göre genellikle Demokratları destekleyen her büyük demografik grupta zorlanıyor ve yaşı ve etkin hizmet etme kabiliyetine ilişkin endişelerle karşı karşıya.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU