Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerinden başka bir bakan kahramanlık hikayeleri yazdı

Davutoğlu, “Beyaz gömlek hareketi başlattık. Ak da diyebilirdik ama o kadar kirlettiler ki diyemedik” dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak grup toplantısında genel başkanlar Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu kürsüye çıktı. Ceketini çıkartarak beyaz gömleği ile konuşmasını yapan Davutoğlu temiz siyaset vurgusu yaptı:

26 Mayıs 2021 tarihinde Gelecek Partisi kurucuları ve yöneticileri olarak Meclis önüne beyaz gömleklerle geldik. Neden mi? Ondan bir müddet önce devletin yetkililerinin "organize suç örgütü" olduğunu ilan ettikleri Sedat Peker'in iddiaları sonrasında İçişleri Bakanı'nın istifasını ve soruşturmaların açılmasını temin etmek için geldik. Eski bir başbakan olarak meclis önünde itildik, tartaklandık. Meclis'e sokulmadık. Ama elhamdülillah bugün Meclis'teyiz.

“Ak da diyebilirdik ama o kadar kirlettiler ki diyemedik”

Mafya liderinden maaş alan milletvekilleri, ihaleler, marinaya çökmeler, devletin zengin ettiği kişiler, kan emici, hazine soyucu bir güruh. İçişleri Bakanı televizyonlara çıktı, cevap vermek yerine "Davutoğlu şunları şunları yapacaktı, bir grup arkadaş onu indirdik" dedi. Mesele şahsi bir mesele değil. O günün içişleri bakanı o iddiaları yaparken Sayın Cumhurbaşkanı sustu, MHP Genel Başkanı koruması altına aldı. O bakan 2 yıl daha görev yaptı. Seçimden sonra yeni bir bakan geldi ve o iddialar doğruymuş gibi ve sanki başka bir hükümet gelmiş gibi eski bakanın kadrolarının üzerinden silindir gibi geçti. Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerinden başka bir bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ittifak aynı ittifak.

"O kadar kirlettiler ki ak diyemedik".

Fenomen Dilan-Engin Polat çiftinin kara para suçlamaları v 'Fatih Terim Fonu'na ilişkin değerlendirmeler yapan Davutoğlu “Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler” dedi. Gazze’de yaşananlanlara da değinen Davutoğlu şunları söyledi:  

Türkiye'den 300 gemi şu ana kadar İsrail'e gitti. İçinde ne var bu geminin, petrol, demir çelik, gıda. İsrail'in demir çelik ihtiyacının üçte biri Türkiye'den gidiyor. Birçok talepte bulunduk. 20 Kasım'da gitmesi gereken meclis oraya gitmedi. Ne zaman siz İsrail'deki şirketlerine boykot uygulayacaksınız. Onlar zulme ortak olmuyorlar zalimin kendisi oluyorlar.

AA-20231129-33052457-33052447-SAADET_PARTISI_TBMM_GRUP_TOPLANTISI.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Sadece kınayarak İsrail zulmü sona ermiyor"

Karamollaoğlu'nun da gündeminin ilk sırasında Gazze vardı. “Bir avuç müslüman 57 İslam ülkesinin yapamadığını yaptı. Uluslararası kurum ve kuruluşların başaramadığını Filistinli mücahitler başardı. Yaklaşık iki ay oldu Gazze direniyor” diyen Karamollaoğlu özetle şöyle konuştu:

Hem İsrail'e karşı hem de emperyalist devletlere karşı direniyorlar. İslam ülkelerinin sessizliğine, manipülasyonlara rağmen direniyorlar. Esir değişimleri ancak bu mücadeleyle mümkündü. Sadece kınayarak İsrail zulmü sona ermiyor.

Bugüne kadar kürsülerde yükselen sözler, kürsülerden inince yapılan icraatlerle desteklenmeyince hiçbir işe yaramıyor. BM'nin sağlayamadığı ateşkesi Filistinli direnişçiler sağladı. İslam ülkelerinin kuramadığı cümleleri Gazzeli çocuklar haykırdı. Bu duruş dünya kamuoyuna İsrail'in gerçek yüzünü göstermiştir. Siyonist ve büyük İsrail projesi nedir anlamak isteyenler Elon Musk'ın açıklamalarını iyi okumalıdır.

Büyük Orta Doğu projesine ortak olmak ne demek bilmek isteyenler, ülkemizin limanlarından İsrail'e giden gemilerin sahipleri kimlerdir, kimlerle bağlantıları var buna bakmak mecburiyetindedir.

Hiç o toprakta yaşamamış insanlara bir vatan hibe edildi. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Yahudiler, o toprakların kendilerine vaat ettiğine inanmışlar. Bu gelişmeler bize bir takım gerçekleri görmemize vesile oldu.

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Saadet Partisi lideri, “Muhalefetin söyledikleri iktidarın umurunda değil. Bugün açlık sınırının altında geçinmeye çalışan yüzbinlerce vatandaşımız var. 11 bin 400 lira... Cumhurbaşkanı mukayese yaparken iki yıl öncesine gidiyor. Bugün maalesef 7 bin 500 liraya mahkum edilen emeklilerimiz var. Ekmek 10 lirayı geçti. Süt 20 liraya, yumurta 100 liraya dayandı... Evde alışveriş yapanlar şaşırmayayım diye fişi önüme koyuyorlar. Bir alışverişe çıkmak akıl alamayacak kadar rakamlara ulaştı” dedi.

'Köyler satışa çıkıyor'

“Fabrikalar özelleşti. Ben sigara içmem ama Türkiye'de tütün ekimi yasaklanırken sigara fabrikaları kapanırken bugün sigara içenler Amerikan menşeili sigara içiyor” diyen Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bir adım daha ileriye gidiyorlar. Şimdi büyük şehir yasası ile mahalleye dönen köylerdeki alanlar ihale usulüyle satışa çıkarıldı. Tarıma elverişli her yer ortadan kaldırılıyor. Bir süredir boşalan köyler şimdi de sermaye sahiplerine peşkeş çekiliyor. Sadece Ankara'da 389 köy arazisi toplu olarak satışa çıkarılmış. Bu tam bir felaket.

Ankara'daki köylerde uygun mera olmadığı için vatandaşlar hayvanlarını kesime gönderiyor. Tarımı kökünden kurutuyorlar. Bu gidişe dur denmediği sürece, kıtlık olacak.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU