Elon Musk'a İsrail karşıtı propagandadan kazanç sağladığı suçlaması

27 kongre temsilcisi Elon Musk'a, endişelerini dile getiren bir mektup yazdı

Sosyal medya platformu X’in sahibi milyarder Elon Musk, 2 Kasım 2023 / Fotoğraf: Reuters

ABD Kongresi'nin 27 Demokrat temsilcisinden oluşan bir grup, dün (Salı) X platformunun (eski adıyla Twitter) sahibi milyarder Elon Musk'a, sosyal medya platformunun İsraillilere yönelik şiddeti kutlayan farklı hesaplardan yararlanıyor gibi göründüğü konusundaki endişelerini dile getiren bir mektup yazdı.

Temsilciler, Musk ve X CEO'su Linda Yaccarino'ya hitaben yazdıkları mektupta, kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan gelen, X Premium hesabına sahip bazı kişilerin “İsraillilere yönelik barbarca şiddet eylemlerini kutladığını” gösteren raporlara dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu mektup, Twitter'ı satın alıp adını X olarak değiştiren Musk ile daha iyi içerik denetimi çağrısında bulunanlar arasındaki son mücadele.

Musk, dün X platformunun Gazze'deki savaşla ilgili tüm reklamları ve abonelikleri İsrail'deki hastanelere ve Gazze'deki Kızılhaç ile Kızılay’a bağışlayacağını duyurdu.

X, Pazartesi günü medya izleme kuruluşu Media Matters'a karşı, Nazizm'i destekleyen gönderilerin yanında büyük markaların reklamlarının göründüğüne dair bir rapor yayınladıktan sonra platformun itibarını zedelediğini söyleyerek dava açtı.

ABD’li temsilciler, “Bu raporlar, X'in bu alçak ve zararlı propagandanın yayılmasından hesap abonelik ücretleri ve reklam geliri yoluyla yararlandığını gösteriyor” diye yazdı ve araştırmacılar tarafından bildirilmesine rağmen önemli miktarda rahatsız edici içeriğin yayınlanmaya devam ettiğini bildirdi.

X platformu açıklamalara herhangi bir yanıt vermedi.

ABD Kongre üyelerinin mektubunda “X ayrıca açıkça yanlış ve yanıltıcı içeriğin yayılmasından mali olarak da yararlandı” ifadesi yer aldı.

Temsilciler, ABD'nin 1997 yılında Hamas'ı terör örgütü olarak sınıflandırdığını, bunun da bu gruba kasıtlı olarak maddi destek veya kaynak sağlanmasının yasa dışı olduğu anlamına geldiğini belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU