Elon Musk yapay zekadan aldığı kokain tarifini paylaştı

Grok'un tanıtımı, Musk'ın yapay zekanın "insanlığa yönelik en büyük tehditlerden birini" oluşturduğunu söylemesinden birkaç gün sonra gerçekleşti

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yapay zeka ve iş olanakları hakkındaki endişelerini dile getirdi (Kirsty Wigglesworth/REUTERS)

Elon Musk, şirketinin yeni "asi" yapay zeka sohbet botu Grok'u tanıtmak amacıyla koka yapraklarını kokaine dönüştürme talimatlarını paylaştı.

Tesla ve X'in patronu yeni yapay zekayı hafta sonu tanıttı ve sosyal medya platformundaki gerçek zamanlı verilere erişiminin onu OpenAI'ın ChatGPT'si veya Google'ın Bard'ı gibi rakiplerinden üstün kıldığını iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, "Grok, X platformu aracılığıyla bilgiye gerçek zamanlı erişime sahip, bu da diğer modellere göre muazzam bir avantaj" dedi.

"Ayrıca esaslı ve alaycılığı seviyor. Onu böyle olmaya kimin yönlendirmiş olabileceği hakkında hiçbir fikrim yok" diye ekledi ve bir omuz silkme emojisiyle gülmekten ağlayan emoji ekledi.

Teknoloji milyarderi, kokain yapmanın "esprili" bir adım adım rehberini sunan ve "pişirmeye başlayın, umarım kendinizi havaya uçurmazsınız ya da tutuklanmazsınız" gibi talimatlar içeren, Grok'un bir ekran görüntüsünü paylaştı.

Musk, bu A Sınıfı uyuşturucunun hammaddelerinden nasıl üretileceğine dair daha ayrıntılı talimatlar içeren ayrı bir ekran görüntüsüyle paylaşıma devam etti.

@WholeMarsBlog: Ne kadar ferahlatıcı. Lütfen bana bu lanet şeye erişim izni ver Elon

@elonmusk: İsteyen alır

 

Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI tarafından geliştirilen sohbet botunu, şirketleri yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine 6 ay ara vermeye çağıran bir açık mektubu imzaladıktan sadece 6 ay sonra piyasaya sürdü.

Pazar günü X'te "Mektubu bunun faydasız olduğunu bilerek imzaladım" diye yazdı.

"Sadece bir duraklama tavsiye ettiğimin kayıtlara geçmesini istedim."

Elon Musk ve diğer bazı teknoloji CEO'ları açık bir mektup imzalayarak yapay zeka sistemlerine yönelik güvenlik protokollerinin oluşturulması için yapay zeka gelişiminin 6 ay süreyle durdurulmasını talep ettiler. Kötümser olmaktan nefret ediyorum ama ben bundan, CEO'ların sadece kendi ürünlerini yetiştirmek için zaman istediklerini anlıyorum

Rishi Sunak'ın ev sahipliğinde Bletchley Park'ta düzenlenen küresel bir yapay zeka güvenlik zirvesinde Musk'ın yapay zekanın "insanlığa yönelik en büyük tehditlerden biri" olduğu uyarısında bulunmasından sadece birkaç gün sonra Grok'un tanıtımı gerçekleşti.

Grok'u şu anda yalnızca X Premium'a ödeme yapan aboneler kullanılabiliyor fakat Musk gelecekte xAI'ın sohbet botu için bağımsız bir uygulamanın yayımlanacağını söyledi.

xAI bir blog yazısında botunun ChatGPT ve Bard gibi ücretsiz sunulan rakiplerinden daha güçlü olduğunu öne sürdü fakat OpenAI'ın GPT-4'u gibi teknolojinin premium sürümlerinin gerisinde kaldığını kabul etti.

Blog yazısında "Modelimizi 2023 Macaristan ulusal lise matematik finallerinde insan tarafından derecelendirdi" dendi.

Grok sınavı C'yle (yüzde 59) geçerken...GPT-4 yüzde 68'le B aldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU