Hastaneler Trump'ın "tırmanılamaz" sınır duvarından düşen göçmenlerle doldu

Geçen yıl Teksas'ın El Paso kentinde en az 9 göçmen sınır duvarından düşerek öldü

10 Mayıs 2023'de havadan çekilen bir görüntüde, Teksas, El Paso'daki ABD-Meksika sınırında Rio Grande nehrini geçtikten sonra ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) Sınır Devriyesi ekibine göç ve iltica talebiyle teslim olmak için sınır duvarı boyunca bekleyen göçmenler görülüyor (AFP)

Sağlık yetkililerine göre Donald Trump'ın yaklaşık 9 metre yüksekliğindeki sınır duvarına tırmanmaya çalışan yüzlerce göçmen, duvar yüzünden caymak şöyle dursun, duvardan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

USA Today'in haberine göre, Teksas ve Kaliforniya'da eyaletlerinin sınır şehirleri El Paso ve San Diego'daki hastanelere, duvara tırmanmaya çalışırken gerçekleşen yaralanmalar nedeniyle günde bir kişi geliyor.

Haberde, yaralanmalar arasında ayak bilekleri, ayaklar, bacak kemikleri ve daha ciddi omurga ve kafatası yaralanmalarının yer aldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaralanmalar üzerinde uzmanlaşmış olan Dr. Susan McLean gazeteye yaptığı açıklamada, düşmelerin genel nüfusta Kovid-19'dan daha yüksek bir ölüm oranı taşıdığını söyledi. 2023 mali yılında sınırda yaklaşık 148 kişi hayatını kaybetti.

Kaliforniya Üniversitesi San Diego Tıp Merkezi yetkilileri gazeteye yaptıkları açıklamada geçen yıl sınırda düşme sonucu yaralanan 345 hastanın kendilerine başvurduğunu söyledi.

El Paso Üniversitesi Tıp Merkezi, geçen yıl 9 hastanın benzer düşmeler sonucu hayatını kaybettiğini, 326 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Her şeye rağmen hem Biden yönetimi hem de devlet kurumları bariyeri genişletiyor. Güney Teksas'ta yaklaşık 112 kilometrelik çit bu yıl kurulacak, San Diego'da da yaklaşık 5 metrelik bir çit hemen hemen 9 metrelik bir çitle değiştirilecek.

Daha önce Biden, bu yapıyı genişletmeye devam etmekten başka çareleri olmadığını söylemişti.

ABD Başkanı ekimde, "Para sınır duvarı için tahsis edilmişti" demişti.

Yeniden tahsis etmelerini sağlamaya çalıştım. Onlar yapmadılar.

Bu arada, kanunen parayı tahsis edildiği amaç için kullanmaktan başka yapılacak bir şey yok.

Gazeteye göre, duvara tırmanırken yaralanan kadınlar derme çatma bir ip merdiven ve plastik boru kullanarak yapıya tırmanmaya çalışmış.

Trump 2019'da, duvarı ABD'li vergi mükelleflerine tanıtırken, bariyerin tasarımının onu tırmanılamaz hale getireceğiyle övünmüş ve duvardan "dünya standartlarında bir güvenlik sistemi" diye bahsetmişti.

Nihayetinde yapının inşası için 15 milyar dolar harcamıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU