Macron’dan Gazze’ye 10 ton tıbbi malzeme gönderme kararı

Fransa Cumhurbaşkanı, insani yardımların bir an evvel Gazze’ye ulaşması gerektiğini söyledi

Paris'te Gazze'deki savaşı kınayan ve derhal ateşkes yapılmasını talep eden gösterilerden bir kare / Fotoğraf: AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne insani yardımların olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşması gerektiğini vurguladı.

Macron, X hesabından yaptığı açıklamada, daha önce gönderilen 100 ton insani yardımın yanı sıra bölgeye önümüzdeki hafta 10 ton tıbbi yardım taşıyan Fransa Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak gönderme kararı aldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa Cumhurbaşkanı, tıbbi yardım içinde yaklaşık 500 yaralının tedavisi için yeterli olacak iki mobil sağlık biriminin olduğunu kaydetti.

Macron, aynı zamanda kırk yatak kapasiteli bir hastaneyi de barındıran bir amfibi helikopter gemisinin önümüzdeki günlerde Mısır'a ulaşacağını ifade etti.

Fransız lider, amfibi helikopter gemisinin kritik vakaların tedavisinin yapılması ve yaralı sivillerin gerekirse yakınlardaki hastanelere götürülmesini kolaylaştırmak amacıyla gönderildiğini söyledi.

Ülkesinin, ‘yararlı ve gerekli olması halinde’ Fransa'da acil bakıma ihtiyaç duyan yaralı Gazzeli çocukların tedavisi için başta hava taşımacılığı olmak üzere mümkün olan tüm araçları seferber ettiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, ülkesindeki hastanelerde 50'ye kadar hastayı kabul edecek şekilde gerekli düzenlemelerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU