Yeni veriler, Yahudi ve Müslümanları hedef alan olayların arttığını gösteriyor

Müslüman sivil haklar örgütü, rakamların Gazze'de devam eden savaşla doğrudan bağlantılı olduğunu söylüyor

(Reuters)

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), geçen ay Hamas'la İsrail arasındaki savaşın başlamasından bu yana Müslüman ya da Arap karşıtı önyargı şikayetlerinde "eşi benzeri görülmemiş" bir artış olduğunu açıkladı.

Verilere göre örgüt, bir önceki yıla göre yüzde 216'lık bir artışla toplam 1283 yardım talebi ve önyargı şikayeti aldı.

Örgüt, ABD Anayasası Birinci Değişikliği'yle ilgili bildirimlerin ulaştığını, yani bireylerin konuşma ve ifade özgürlüğünün ihlalleri, nefret suçları ve zorbalık gibi konularda şikayetler aldığını söylüyor.

Müslüman sivil haklar örgütü 2022'de 29 günlük bir süre zarfında 406 şikayet kaydı ortalamasına sahip olduklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni şikayetlerin çoğunu CAIR'in yerel birimleri ele alırken, ulusal merkezi 248 şikayet aldı.

Şikayette bulunan kişi ve kuruluşlar arasında öğrenciler, doktorlar, protestocular ve camiler yer alıyor.

CAIR Araştırma ve Savunuculuk Direktörü Corey Saylor yaptığı açıklamada, "Hem Gazze'deki Filistinlilere uygulanan şiddeti meşrulaştırmak hem de Filistinlilerin insan haklarını Amerika'da destekleyenleri susturmak için kullanılan İslamofobik ve Filistin karşıtı söylemler, bağnazlıktaki bu eşi benzeri görülmemiş artışa katkıda bulundu" dedi.

O zamanki aday Donald Trump'ın Aralık 2015'teki Müslüman Yasağı duyurusundan bu yana Amerikalı Müslümanlar belgelediğimiz en büyük İslamofobik önyargı dalgasıyla karşı karşıya.

Şikayetlerden ayrı olarak örgüt, sivil haklar biriminin Müslüman ve Filistinli topluluklara karşı bir cinayet, iki cinayete teşebbüs, şiddet içeren tehditler ve protestocuları hedef almak için araçların silah olarak kullanılmasını içeren şiddet olaylarını takip ettiğini söyledi.

Geçen ay 6 yaşındaki Wadea Al-Fayoume, Illinois'deki ev sahibi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Savcılar ev sahibinin Gazze'deki savaşa takıntılı olduğunu söylemişti. Çocuğun annesi de bıçaklanmış ve ağır yaralanmıştı.

Saylor, "Başkan Biden'ın ateşkes çağrısında bulunmasının zamanı çoktan geldi de geçiyor" diye ekledi.

Diğer sivil haklar örgütleri de hem Yahudi düşmanlığı hem de Müslüman ve Filistin karşıtı olaylarda artış olduğunu bildiriyor.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, savaşın başlangıcından bu yana topladığını söylediği ön verilere göre ekimde taciz, vandalizm ve saldırı olaylarında yüzde 388'lik bir artış olduğunu duyurmuştu.

Örgütün CEO'su Jonathan Greenblatt, "İsrail'de çatışma patlak verdiğinde, ABD'de ve tüm dünyada Yahudi karşıtı olaylar hemen ardından geliyor" demişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU