ABD'de Filistin bayrağının altına başı kesik oyuncak bebek bırakıldı

Bir Müslüman medeni haklar grubu polise olayı nefret suçu olarak soruşturması çağrısında bulundu

Polis, Ohio'nun Sylvania kasabasında Özgür Filistin bayrağının altına göğsünde sahte kan bulunan başı kesik oyuncak bebeği kimin bıraktığını araştırıyor (CAIR)

ABD'nin Ohio eyaletinde bir çimenliğe asılan "Özgür Filistin" bayrağının altına sahte kanla kaplanıp başı kesilmiş bir oyuncak bebek bırakılması üzerine polis soruşturma başlattı.

Dedektifler olayın salı günü Toledo'nun banliyösü Sylvania kasabasında meydana geldiğini söyledi.

Yerel polise göre, bir komşunun kamerası salı günü saat 10.25 sularında koyu renk giysili bir adamın bayrağın sergilendiği araziye girdiğini ve yere bir şey koyduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis raporuna göre, yaklaşık 8 dakika önce, benzer şekilde giyinmiş bir adam, bayrağın bulunduğu evin karşısındaki orta şeritte çimleri biçerken görülüyor.

Polis, çimleri biçen adamın bayrağa yaklaşan adamla aynı kişi olup olmadığını henüz saptayamadı.

Sorgulanan ve videoyu izleyen komşular görüntülerdeki kişiyi teşhis edemedi.

Bu tuhaf olay, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaş nedeniyle dünya genelinde gerilimin arttığı bir dönemde meydana geldi.

İsrail hükümeti, Hamas militanlarının İsrail'e geçip 1400 sivili öldürmesi ve çok sayıda kişiyi rehin almasının ardından Gazze'de misilleme saldırılarına başlamıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim saldırısından bu yana 10 binden fazla Gazze sakininin İsrail tarafından öldürüldüğünü ve milyonlarca kişinin temiz su, gıda veya güvenli barınağa erişim sorunları nedeniyle yerlerinden edildiğini bildirdi.

Çatışmanın etkileri İsrail ve Gazze sınırlarını aştı; saldırıdan kısa süre sonra bir ev sahibinin, evlerinden birinde yaşayan Filistin asıllı bir Amerikalı çocuğu 26 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi.

Bu hafta, Filistin yanlısı bir mitingde karşı protesto yapan Yahudi bir adam öldü ve polis ölümünün baş şüphelisi olarak Filistin yanlısı bir protestocuyu tespit etti. İlk olaya nefret suçu davası açılırken, ikincisinde soruşturma sürüyor ve bu haber yazılırken herhangi bir tutuklama yapılmamıştı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (Council on American–Islamic Relations-CAIR) Cleveland örgütü çarşamba günü yayımladığı açıklamada polisi gizemli, başsız oyuncak bebek olayını bir nefret suçu olarak soruşturmaya çağırdı.

CAIR'ın Cleveland İcra Direktörü Faten Odeh yaptığı açıklamada "Hepimiz mahallelerimizde kendimizi güvende hissetmeli ve mirasımızı komşularımızın nefret dolu misillemesinden korkmadan sergileyebilmeliyiz" dedi.

Ülkenin en büyük Müslüman medeni haklar grubu olan kuruluş, 7 Ekim saldırısından bu yana Müslümanlara yönelik saldırı, taciz ve gözdağı ihbarlarının arttığını söyledi.

Hamas saldırısından bu yana CAIR, 25 Ekim'e kadar 774 şikayet aldı. CNN'e göre bunun aksine, geçen yıl aynı dönemde kuruluş 225 şikayet almıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU