Almanya sığınma başvuruları için "AB üyesi olmayan üçüncü ülke" arıyor

Sığınma başvuruları kabul edilmeyen kişilerin sınırdışı süreçleri hızlandırılacak

Almanya'da yapılan son anketler, 2021'de yüzde 25 oy alan Scholz'un liderlik ettiği Sosyal Demokrat Parti'yi yüzde 15 seviyelerinde gösteriyor (Reuters)

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin göç politikalarında sıkılaşmaya gideceğini söyledi.

Scholz, Almanya'ya yapılacak sığınma başvurularının AB üyesi olmayan üçüncü ülkelerde kurulacak merkezlerden tamamlanmasının da gündemde olduğuu duyurdu.

Benzer bir adım birkaç gün önce İtalya'dan gelmişti. Başbakan Giorgia Meloni, sığınma başvurularının Arnavutluk'ta kurulacak bir merkezden yapılacağını açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyalet yönetimleriyle salı sabah saatlerine kadar süren 9 saatlik bir görüşme maratonuna giren Almanya Şansölyesi, üzerinde anlaşmaya varılan tedbirleri "tarihi" diye niteledi.

Federal hükümetin yerel yetkilileri, göçmen kabulü konusunda destekleyeceğini söyleyen Scholz, düzensiz göçün kısıtlanmasının liderlik ettiği kabinenin hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Scholz'ün açıklamalarına göre, Almanya sığınma başvuruları kabul edilmeyen kişilerin sınırdışı işlemlerini hızlandıracak ve sığınma başvurularıyla ilgili yasak süreçler 6 aydan fazla süremeyecek.

Berlin yönetiminin sığınma süreçlerini hızlandırmak adına dijital çözümleri de devreye sokacağı ifade edildi.

Alman hükümetinin yeni göç planına göre, ülkeye yasal yollardan gelen göçmenlere yapılan ödemelerin miktarı azaltılacak. Ayrıca göçmenlere sosyal yardım ödemesi yapılması için geçmesi gereken süre de 18 aydan 36 aya çıkarılacak.

Buna karşın, mülteci statüsü kazanma ihtimali yüksek olan göçmenlerin de, ülkedeki iş gücüne entegrasyonu mesleki ve dil kurslarına ayrılan kaynaklar artırılarak hızlandırılacak.  

Resmi verilere göre bu yılın ocak ve eylül ayları arasında Almanya'da oturum izni başvurusu yapan kişilerin sayısı, geçen yılın aynı periyoduna göre yüzde 73 artış gösterdi. Şubat 2022'den bu yana Almanya'ya geldiği tahmin edilen bir milyondan fazla Ukraynalı mülteciyse bu rakama dahil değil.

Scholz hükümetinin göç düzenlemelerini sıkılaştırma kararı Almanya'da iktidara olan desteği eridiği ve göç karşıtı partilerin oylarını ciddi şekilde artırdığı bir dönemde geldi.


Independent Türkçe, RT, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU