Gelecek- Saadet grubundan ortak açıklama: Devlet ve hukuk düzenine yapılan bir darbe var, AYM üyelerinin yanındayız

"İktidarda bulunanlar maalesef vahim bir hata yapıyorlar. AK Parti kitlelerinin getirdiği iktidar üzerinden birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor"

Fotoğraf: Twitter

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay'a hak ihlali kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili TBMM'de ortak açıklama yaptı. 

Karamollaoğlu, "AYM üyelerinin itham edilmesi kabul edilemez. Bundan dolayı üzüntü duyuyoruz ve atılması gereken adımların ciddi adımlar olmasını bekliyoruz. Bu yanlışlıkların düzeltilmesini bekliyoruz. Bu iş çok ileri noktalara kadar götürülebilir. Çözüm hukukta aranmalı" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasında, "Dün akşamki kararın esasından çok usulüne bakmak gerek. Can Atalay konusunda tavrımız belli. Ülke tarihinde ilk kez oluyor. Devlet ve hukuk düzenimize yapılan bir darbe var. Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcı olduğuna dair kesin hüküm var" dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

AYM üyelerinin yanındayız. Demokratik değerlerin korunması için bütün partiler ve STK'larla hareket etmekte kararlıyız. Yargıtay Başkanı'na soruyorum, Yargıtay 3.dairesinin aldığı karar bütün kurumu temsil ediyor mu?

AK Parti yöneticileri ve kitlesine seslenmek istiyorum. İktidarda bulunanlar maalesef vahim bir hata yapıyorlar. AK Parti kitlelerinin getirdiği iktidar üzerinden birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor. Bütün AK Partililere sesleniyorum. Bugün uygulanan baskı 2008'de uygulansaydı AK Parti kapatılırdı.

CHP'nin sokakta eylem çağrısı

CHP lideri Özgür Özel’in Yargıtay kararı ile ilgili sokakta eylem çağrısı ile ilgili soruya yanıt veren Karamollaoğlu, "Sokakta eylem demek iktidara ihtardır. Yeri geldiğinde yapılabilir. Toplum da bu konuda bizim kadar hassas demektir. Bunu garipsemem" dedi.

Davutoğlu ise, "Öncelik AK Parti'ye seslendik. Bu konuyu mecliste çözebiliriz. Külliyeye sızmış birilerinin Türkiye'yi götürmek istediği bu felaketin önüne geçecek şekilde giderlerse bu sorun çözülür. Hukuk ve devlet düzeni sarsılıyor. Ümit ederiz ki ona gerek kalmaz. Mecliste bu sorunu çözeriz. Çözülmezse anayasal çerçevede eylemi yaparız" yanıtını verdi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU