Başkan Adayı Kennedy Jr.'dan bulaşıcı hastalık çalışmalarına "ara" vaadi

Bağımsız başkan adayı "Bulaşıcı hastalıklara yaklaşık 8 yıl ara vereceğiz" diyor

(AP)

ABD'nin bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. katıldığı aşı karşıtı bir konferansta "eve dönmüş" gibi hissettiğini söyledi.

Demokrat Parti'nin adaylık yarışını kısa süre önce bırakan komplo teorisyeni, NBC News'a göre bu hareketin hedeflerine duyduğu bağlılığı yineleyerek ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne (National Institutes of Health/NIH) Kovid-19 ve kızamık gibi bulaşıcı hastalıklara yönelik araştırmalarına "ara verme" talimatında bulunacağını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kennedy, kurumu bunun yerine diyabet ve obezite gibi kronik hastalıklar üzerinde çalışmaya sevk edeceğini de sözlerine ekledi. Bir kanıt göstermeden konuşan Kennedy hem bilim insanlarının hem de ilaç şirketlerinin kâr peşinde koşarken kronik hastalıkları göz ardı ettiğini öne sürdü. Bağımsız başkan adayı bu çabanın içinde etkisiz ve tehlikeli tedavileri teşvik etmenin de yer aldığını savunarak bunlar arasında aşıların da bulunduğunu iddia etti.

NBC News'un aktardığı üzere Kennedy, "NIH'deki bilim insanlarına 'Tanrı hepinizi korusun' diyeceğim" diye belirtti.

Kamu hizmeti için teşekkürler. Bulaşıcı hastalıklara 8 yıl kadar ara vereceğiz.

Konferansı, ABD'deki en büyük aşı karşıtı grup olan Çocuk Sağlığı Savunması düzenledi. Örgüte 2015'te katılan Kennedy, bu yıl nisanda başkanlık yarışı için ayrılana kadar kuruluşun başkanı ve baş hukuk müşaviri olarak görev yapmıştı.

Konuşmasında Kovid'le ilgili komploların üzerinde duran Kennedy, örneğin kamu sağlığından sorumlu "totaliter rejim" dediği şeyin eleştirileri sansürlediğini iddia etti.

NBC'ye göre ABD başkan adayı, kalabalıktaki annelere "Çocuğunuza tıbbi bir müdahalede bulunurken araştırma yapmakla yükümlüsünüz" dedi.

Kennedy, Adalet Bakanlığı'nın gücünü kullanarak geri çekilen çalışmaları yayımlamaları yönünde tıp dergilerini tehdit edeceğini de ekledi.

Bağımsız aday, kalabalığa şöyle seslendi:

Bilimsel dergilerinizde doğruyu söylemeye başlamazsanız birtakım şantaj davaları açmayı planladığımızı söyleyeceğiz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU