Trump, 37 milyon dolar değer biçilen ünlü evine dudak uçuklatan fiyat verdi

Eski ABD Başkanı Florida'daki özel kulübünün resmi tahminlerden "100 kat" daha değerli olduğuna inanıyor

Donald Trump'ın Palm Beach'teki kulübü Mar-a-Lago'nun havadan görünümü (Associated Press)

Donald Trump, ABD'nin Florida eyaletindeki özel kulübü Mar-a-Lago'nun değerini tahmin ederken genellikle aynı cümle içinde ortaya dudak uçuklatan meblağlar atmayı seviyor.

Salı günü New York'ta görülen dolandırıcılık davasının çıkışında konudan konuya atlayarak yaptığı açıklamalarda Trump şöyle dedi: 

Evin değeri bir milyar, bir milyar yarım, 750 milyon dolar.

Eski ABD Başkanı evin "muhtemelen dünyanın en pahalı evi" olduğunu da sözlerine ekledi.

Trump'ın uygun vergi ve sigorta oranları talep etme amacıyla bankaları ve yetkilileri kandırmak için New York'tan Florida'ya kadar ticari ve konut mülklerinin değerini hile yoluyla şişirdiğine karar verilmesinden bu yana Mar-a-Lago'nun gerçek değeri hararetle tartışılan bir konu.

Palm Beach'in kamuya açık mülk kayıtlarına göre 1 Ocak 2023 itibarıyla 37 milyon dolara yükselen Mar-a-Lago'nun değeri, bundan bir yıl önce 31 milyon dolardı.

Yargıç Arthur Engoron daha önce mahkemede, Mar-a-Lago'ya 18 milyonla 37 milyon dolar arasında değer biçen Palm Beach County'nin mülk değerlendirmesine güvendiğini belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mar-a-Lago halihazırda 33,4 milyon dolar değer üzerinden vergilendiriliyor, yani Trump'ın bu yıl için 602 bin 834 dolar emlak vergisi borcu olacak.

Trump'ın iddia ettiği gibi Mar-a-Lago gerçekten 1,5 milyar dolar değerindeyse, Palm Beach County'ye 2023 için 22,7 milyon dolar civarında vergi borcu olacak.

Palm Beach'in lüks emlak uzmanları geçen hafta Associated Press'e, olur da mülk satılırsa Trump'ın net kazancının en az 300 milyon ila 600 milyon dolar olacağını söylemişti.

Uzmanlar Trump'ın ismen bilinir olması ve kulübün eşsiz doğasının, teklif verecek zenginleri çekeceği anlamına geldiğini belirtmişti.

 

Bu sabah New York'taki mahkemeye geri dönen Trump, "deliler gibi atıp tutuyor" diye tanımladığı Başsavcı James'e acımasızca saldırıyor. Ayrıca Mar-a-Lago'nun "muhtemelen dünyanın en pahalı evi" olduğunu iddia ederek 1,5 milyar dolar değerinde olduğunu ekliyor.


Güney Florida'nın Demokrat Kongre Üyesi Jared Moskowitz önceki haftalarda Palm Beach County yetkililerine yazarak Mar-a-Lago'yu 490 milyon dolarlık değer üzerinden vergilendirmelerini istemişti.

Moskowitz şöyle yazmıştı:

Eğer Mar-a-Lago'nun mülk değeri biçilenden çok daha yüksekse, Trump ailesinin mülkün değerinin bir milyar doların epey üzerinde olduğuna dair inancı doğrultusunda mülk değerini değiştirecek misiniz?

The Independent'ın, Trump'ın 1,5 milyar dolarlık değere nasıl vardığına dair daha fazla bilgi alma talebine Trump Organisation yanıt vermedi.

Salı günü mahkemenin önündeki muhabirlere bol keseden konuşan Trump, "Florida'nın tamamındaki en büyük ev ve en muhteşem yer" dediği Mar-a-Lago'nun, 18 milyon dolarlık tahminin 100 katı değerinde olduğunu söyledi.

Eric Trump ağustosta emlak ilanları firması Zillow'un, özel kulübün 422 milyon dolara satıldığı yönündeki haberini yalanlamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU