ABD'de hız sınırını aşan bir kişiye 1,4 milyon dolar ceza

Cezayı görünce şaşkınlıkla adliyeyi aradı

Sannavah kentinin yüksek cezalara neden olan yazılımı 2017'den bu yana kullandığı belirtildi (Temsili/Pixabay)

ABD'nin Georgia eyaletinde hız sınırını aşan bir kişiye 1,4 milyon dolar ceza kesildi.

Olay 2 Eylül akşamı Savannah kentinde yaşandı. Saatte 90 kilometre hız sınırı bulunan yolda yaklaşık 145 km/s hızla evine doğruna giden Connor Cato bölgede devriye gezen polis ekipleri tarafından durduruldu.

Cato ağır bir ceza beklediğini kabul etse de, miktarın 1,4 milyon dolar olduğunu öğrenince şaşkınlığa uğradığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adliyeyi arayan Cato, "Telefonda bir kadın 1,4 milyon dolar olduğunu söyledi. Yazım hatası olabileceğini belirtti. Ancak bir hata olmadığını, ya cezayı ödemem ya da 21 Aralık'taki mahkemeye gelmem gerektiğini iletti" ifadelerini kullandı.

Dosyayla ilgilenen avukat Sneh Patel, daha önce kabahat kapsamına giren bir olaya bu kadar yüksek ceza kesildiğini görmediğini belirtirken, "Uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve kapsamlı saldırı gibi suçlarda bile 1,4 milyon dolarlık cezalar yok" ifadelerini kullandı.

Olayın nedeniyse Savannah şehir yönetiminden yapılan açıklamayla ortaya çıktı.

Ceza miktarının yerel mahkemenin kullandığı bir yazılım tarafından belirlendiğini söyleyen şehir yönetimi sözcüsü Joshua Peacock, hız sınırını 55 kilometreden fazla aşan sürücülerin "süper hızlı" kategorisine alındıklarını ve gerçek cezanın mahkemede yargıç tarafından belirleneceğini belirtti.

"Süper hızlı" kategorisindeki sürücülere verilen ceza fişinde miktar yazmadığını belirten Peacock, bu nedenle yazılımın otomatik olarak en yüksek rakamı belirlediğini ve yargıç tarafından verilecek cezanın bin doların üzerinde olamayacağını belirtti.


Independent Türkçe, NY Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU