Beyaz Saray, Gazze'de kaç ABD'linin rehin tutulduğunu bilmediğini açıkladı

Kirby, Amerikalıların Gazze'deki evlerinde mahsur kalmasının Joe Biden'ın öncelik listesinde "yüksek" olduğunu söyledi

(AP)

Beyaz Saray pazar günü, Gazze'de halihazırda kaç Amerikalının mahsur kaldığını ve kaçının Hamas'ın rehinesi olabileceğini kesin bilmediklerini açıkladı.

Fox News Sunday'e katılan Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, İsrail'le Gazze arasında yaşanan çatışmaya ABD'nin askeri olarak müdahil olup olmayacağından ve hâlâ bölgede mahsur bulunan Amerikalıların durumundan bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü İsrail, Gazze kentinin kuzeyinde bulunan herkesin askeri ilerleme öncesinde kenti boşaltması gerektiği uyarısında bulundu. Bunun sonucunda bir milyondan fazla kişi evlerini terk etmeye zorlandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'ın ister ziyaretçi ister çifte vatandaş olsun Gazze'de bulunan Amerikalılara, Gazze'nin Mısır sınırından geçmelerine izin veren bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

Bu anlaşma hiç gerçekleşmedi ve Amerikalılar sınırda bekletilirken, diğerlerinin Hamas savaşçıları tarafından rehin alındığı bildirildi.

Pazar günü Fox News Sunday sunucusu Shannon Noelle Bream, Kirby'ye ABD'nin mahsur kalan veya kaçırılan Amerikalılara yardım etmek için asker çıkarma niyetinde olup olmadığını sordu.

Kirby, "İsrail ve Hamas arasındaki bu savaşta savaşmak için ABD birliklerini sahaya indirme planımız veya niyetimiz yok" dedi.

[Gazze'deki Amerikalıların] tam nerede olduklarını bilfiil bulmaya çalışıyoruz.

[Gazze'deki Amerikalıların] sayısını dahi tam bilmiyoruz.

Küçük bir grup gördük, onu biliyoruz ancak bildiğimizden daha fazlası olabilir, farklı gruplar olabilir, yerleri değiştiriliyor olabilir.

 

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Fox News Sunday'de bazen TV'deki haber programlarında gözardı edilen bir noktaya değindi: Yönetim Gazze'deki Amerikan rehineleri kurtarmaya yönelik muhtemel askeri operasyonları kamuoyuna anlatamaz, yine de her ihtimal masada


Ardından Kirby, ABD'nin Gazze'de mahsur kalan Amerikalıları bulup geri getirmek için harekete geçtiğini ima etti ancak bu operasyonların kamuoyu önünde tartışılamayacağını açıkça belirtti.

Rehineleri yurda getirme çabalarımız hakkında kamuoyu önünde ne söylediğimiz hakkında dikkatli olacağımızı anlayabileceğinizi düşünüyorum, umarım herkes anlayabilir.

Kirby, rehinelerin getirilmesinin Biden yönetiminin öncelik listesinde "üst sıralarda" olduğunu söyledi.

[Joe Biden için] hiçbir şey yurtdışındaki ülkelerde rehin tutulan Amerikalıların güvenliği ve emniyetinden daha önemli değil ve onları ailelerine kavuşturana kadar durmayacağız.

Çatışmaya askeri müdahaleyi tamamen eleyip elemeyeceği ısrarla sorulduğundaysa Kirby, Biden yönetiminin Gazze'deki koşullar hakkında daha fazla bilgi toplama ve analiz etmeye zamanı olana kadar hiçbir şeyi eleyemeyeceğini söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU